Egemen Bağış'dan Bahçeli'e sert tepki...

Egemen Bağış'dan Bahçeli'e sert tepki...
 Bağış'tan Bahçeli'nin iddiasına sert yanıt...MHP lideri Bahçeli'ye 'Maun' sureli gönderme yapan Bakan Bağış, Bahçeli'nin kendisine yönelik olarak...

 

Bağış'tan Bahçeli'nin iddiasına sert yanıt...

MHP lideri Bahçeli'ye 'Maun' sureli gönderme yapan Bakan Bağış, Bahçeli'nin kendisine yönelik olarak 'ABD vatandaşıdır' iddiasına yanıt verdi. Bağış, Bahçeli'nin bunu ispat etmesi halinde görevi bırakacağını belirtti.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, hayatının hiçbir döneminde Türkiye Cumhuriyeti dışında bir ülkenin vatandaşı olmadığını söyleyerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu yöndeki iddialarını ispat etmesi durumunda görevini bırakmaya hazır olduğunu kaydetti.

Bağış, MHP'nin iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, "Hayatımın hiçbir döneminde Türkiye Cumhuriyeti dışında bir ülkenin vatandaşı olmadım. Sayın Bahçeli iftira yöntemlerine sığınmasın. Benim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı dışında vatandaşlığım olduğunu ispat etsinler, tüm görevlerimi bırakmaya hazırım. Şayet iftirasının yalan olduğu ortaya çıkarsa kendisi istifa edecek mi" ifadesini kullandı.

Uzun yıllar ABD'de yaşamasını Bahçeli'nin "sanki bir ayıpmış gibi" sergilediğini belirten Bağış, 1985 ile 2002 yılları arasında 17 yıl ABD'de yaşadığını ve bu 17 yıl boyunca da ABD'deki Türk derneklerinde görev aldığını hatırlattı. Bağış, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Oradaki Türk lobisinin kalkınması için birçok pozisyonda görev aldım. MHP Genel Sekreteri'nin bana ABD'deki Türk toplumu ve lobisine yaptığım katkılardan dolayı teşekkür maksatlı verdiği plaket de halen benim arşivimde bulunmaktadır. Bu kadar da ucuz olmak onlara yakışmıyor. Egemen Bağış kimmiş, yurt dışında neler yapmış, Türkiye'nin ABD'de tanınması için neler yapmış, ABD'deki Türkiye karşıtlarıyla nasıl mücadele etmiş? Bunu bir daha gözden geçirsinler, ondan sonra bana dil uzatsınlar. Yoksa benim adımı ağızlarına almak onlara yakışmıyor."

 

MHP'lilerin Ani Harabeleri'nde kıldıkları Cuma namazıyla ilgili olarak, "MHP yönetiminin namaz kılması, dua etmesi olumlu bir gelişme, iyi bir başlangıç. Hazır başlamışken kendilerine tavsiye ederim, Maun suresini de okusunlar. Orada dikkat etmeleri gereken bazı uyarılar var" değerlendirmesinde bulunan Devlet Bakanı Egemen Bağış'a MHP lideri sert tepki gösterdi.

Kars'tan karayoluyla geldiği Iğdır Alican sınır kapısında basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevaplandıran Bahçeli, Bağış'ın Amerikan vatandaşlığından çıkmasını istedi. Bahçeli, "Egemen Bağış ilk olarak Amerikan vatandaşlığından çıksın, Türk vatandaşı olsun. TBMM'de Amerikan vatandaşı bir Türk Bakan kimliğinde bulunmasın" dedi.

....

 

MHP'ye Maun sureli gönderme...

 Devlet Bakanı ve Basmüzakereci Egemen Bağış, MHP yönetiminin Ani Harabelerinde cuma namazı kılmasının olumlu bir başlangıç olduğunu, ancak onların bu namazın devamında Kur'an-ı Kerim'deki Maun suresini de okumaları gerektiğini söyledi.

Bakan Bağış, MHP lideri Devlet Bahçeli ve bir grup MHP'linin Kars'taki Ani Harabelerinde cuma namazı kılmasıyla ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine şunları söyledi:

"MHP yönetiminin namaz kılması, dua etmesi olumlu bir gelişme, iyi bir başlangıç. Hazır başlamışken kendilerine tavsiye ederim, Maun suresini de okusunlar. Orada dikkat etmeleri gereken bazı uyarılar var."

İŞTE MAUN SURESİ'NİN ANLAMI

Dini yalan sayanı gördün mü? Öksüzü kakıştıran, yoksulu doyurmaya yanaşmayan kimse
işte odur. Vay o namaz kılanların haline ki: Onlar kıldıkları namazdan gâfildirler. Onlar gösteriş yaparlar. Onlar basit şeyleri (ödünç) dahi vermezler.  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.