Dünyanın İlk Engelsiz Camii Türkiye'de Açıldı

Dünyanın İlk Engelsiz Camii Türkiye'de Açıldı
Engelliler daha kolay ibadet edebilsinler diye dünyada olmayan yapıldı.Dünyanın ilk engelsiz camisi Eskişehir'de hizmete açıldı.Hacı Hasan Paşa Camii'nde...



Engelliler daha kolay ibadet edebilsinler diye dünyada olmayan yapıldı.

Dünyanın ilk engelsiz camisi Eskişehir'de hizmete açıldı.

Hacı Hasan Paşa Camii'nde engelliler için yeni düzenlemeler yapıldı.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, "Artık cami kapısına gelip yardıma ihtiyaç duymadan kendi başına ve kendi kendine bütün kardeşlerimiz ibadetlerini yapabilecek. Hutbeyi dinleyebilecek." dedi.

Camide işitme engelliler için projeksiyon sistemi kuruldu.

Ortopedik engelliler için tekerlekli sandalyeler ve yürüyen merdiven hazırlandı.

Görme engelliler için de kabartmalı halılar döşendi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Bu cami hem ülkemizde hem de İslam Dünyası'nda engelsiz, erişilebilir ilk camilerden birisi. Bu şu anlama geliyor hem ortopedik özürlüler hem görme engelliler, işitme engelliler, bütün engellilerin rahatlıkla girebileceği, erişebileceği, her türlü engelin ortadan kalktığı bir cami. Bu camiyi burada açmamızın sebebi aslında aynı zamanda ülkemizin bütün illerine yönelik bir kampanyanın başlangıcıydı bu." dedi.

Mehmet Görmez, engelliler için yapılan hizmetleri TRT Haber mikrofonuna anlattı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Engelsiz, erişilebilir cami kampanyası' biz bu vesileyle bütün vatandaşlarımıza iki çağrıda bulunuyoruz. Birincisi her ilde her ilçede en az bir iki üç camimizi, Türkiye'de yaklaşık 7 milyonu 8 milyonu bulan engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla gelip ibadet edebilecekleri mekanlara dönüştürmek zorundayız.. Hatta bunun gerekirse bir kanuni düzenlemeyle zorunlu hale getirilmesi gerekiyor. Artık her camiinin buna göre düzenlenmesi gerekiyor." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.