Dünyadan katliama ilk tepki!

Dünyadan katliama ilk tepki!
Gazze'ye kara saldırısı başlatan İsrail'e tepki yağıyor. Ban Ki-mun, BM Genel Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in...


Gazze'ye kara saldırısı başlatan İsrail'e tepki yağıyor.

 

Ban Ki-mun, BM Genel Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in bir kaç saat önce Gazze'ye kara saldırısı başlattığını belirterek, "Tüm çağrılarıma, bölge ve dünya liderlerinin çabalarına rağmen bölgedeki tehlikeli çatışmalar ve gerginliğin daha da artmasından üzüntü duyuyorum" dedi.

Son 24 saatte, "Gazze sahilinde 4 çocuğun şok edici bir şekilde öldürülmesi" de dahil olmak üzere bir çok sivil can kaybı yaşandığını kaydeden Ban, "İsrail'e sivil can kayıplarını durdurması için çok daha fazlasını yapma çağrısında bulunuyorum. Bu soruna askeri yöntemlerle çözüm bulunamaz" ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, "İsrail'in kendini savunma hakkı vardır ama bunu yaparken orantılı davranmak durumundadır ve sivil ölümleri en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmalıdır" dedi.

Hammond İsrail'in Gazze'ye karadan saldırı başlatmasının ardından yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

"Hamas'a İsrail'e yönelik füze saldırılarına son vermesi için günlerdir çağrıda bulunuyoruz. İsrail'in kendini savunma hakkı vardır ama bunu yaparken orantılı davranmak durumundadır ve sivil ölümleri en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmalıdır."

Dışişleri Bakanı Hammond ayrıca, tüm taraflarda kan dökülmesine son verecek kalıcı bir ateşkesin sağlanmasını ve sorunun müzakere yoluyla çözülmesini görmek istediklerini ifade etti.

 

FRANSA

İsrail'in Gazze'ye karadan saldırı başlatmasının Fransa'da büyük bir endişeyle karşılandığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Fransa, İsrail'in Gazze'ye karadan müdahale kararını büyük bir endişeyle karşılıyor" denildi. İsrail'e ölçülü hareket etme çağrısında bulunulan açıklamada, yeni kayıpların engellenmesi için sivillerin korunmasının esas olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un yarından itibaren bölgeye intikal ederek ateşkesi desteklemek için gerekli çabayı göstereceği belirtildi. Fabius, İsrail'in güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması ve Filistinlilere insani yardım konusunda temaslarda bulunacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.