Dünya Türkiye'yi konuşuyor

Dünya Türkiye'yi konuşuyor
Türkiye'nin notunu düşüren Standard&Poor's'a en iyi yanıt 2. İstanbul World Political Forum'dan geldi.56 ülkeden 200 ekonomist ve politikacının katıldığı...



Türkiye'nin notunu düşüren Standard&Poor's'a en iyi yanıt 2. İstanbul World Political Forum'dan geldi.

56 ülkeden 200 ekonomist ve politikacının katıldığı organizasyonda Türkiye'nin her geçen gün artan ekonomik performansına dikkat çekildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Türkiye'nin notunu düşürse de, dünyanın önde gelen ekonomist ve politikacıları Türkiye'ye övgüler yağdırdı.

Hayretle karşılıyorum

Eski İngiltere Başbakanı Tonny Blair'ın Başdanışmanı ve İngiltere Parlamento Üyesi Denis Macshane, Türkiye'nin yarınların ülkesi olduğunu belirterek " Avrupa'nın pek çok yerinde görülen Türk fobisini hayretle karşılıyorum. Ekonomik refahı her geçen gün artan bir sistemi var. Yatırım yapılabilir en iyi ülkelerden biri" dedi.

İstanbul World Political Forum'da (IWPF) konuşan Macshane, Avrupa'nın Akdeniz ve Türkiye'ye büyük ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti: "Bizde artık çocuk yapmıyorlar. Bizlerden sonra neredeyse kimse kalmayacak. Bu nedenle Avrupa için Türkiye'nin genç nüfusu çok önemli. Öte yandan Fransa'da yenilenen politika umut ediyorum ki Türkiye'nin AB'ye girmesi konusunda da ciddi bir ivme kazandıracaktır."

Dünyaya örnek oldu

Macshane, son dönemde yaşanan gelişmelerle dünyanın doğuya kaydığını ifade ederek, "Bu forum da Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nun sonunu getirecek. Türkiye son 10 yılda dünyaya örnek olmaya başladı. Buraya 30 yıldır gelip gidiyorum, günümüz Türkiye'si gerçekten yarının ülkesi. Afrika'daki ülkeler de Türkiye'den ilham alıyor" diye konuştu

Libya'nın ekonomik umudu Türkiye'de

Libya Başbakan Yardımcısı Mustafa Abushagur, forumda şunları söyledi: "Libya'da 42 yıldır ne anayasa ne de insan hakları vardı. Artık demokrasi için büyük adım attık. Şimdi ise ekonomiyi kurtarma zamanı geldi. Bu noktada kardeş ülkemiz Türkiye'den büyük destek bekliyoruz. Türkiye güçlü ekonomik yapısı ve tecrübesiyle bizi de kalkındıracaktır. En büyük avantajımız zengin doğal kaynaklara sahip olmamız. Türkiye ile işbirliği yapabiliriz."

Herkesi kucaklayan düzene ihtiyaç var

IWPF Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç de, "Hızla değişen dünyada, son 4 yılı kapsayan bir ekonomik kriz ve bir yılı aşkın süredir politik bir deprem var. Kriz ve değişim talebi, demokratik veya ekonomik olarak geri kalmış ülkelerde değil, dünyanın refah düzeyi en yüksek ülkelerinde de yaşanıyor. Herkesi kapsayan ve kucaklayan, yeni ve adil bir düzene ihtiyaç var" diye konuştu.

BUGÜN GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.