Dünya densiz papazın eylemine kilitli ?

Dünya densiz papazın eylemine kilitli ?
11 Eylül 2010 tarihinde 200 adet Kur'an-ı Kerim yakacağını söyleyen papaz Terry Jones tüm çabalara ve gelen tepkilere rağmen eyleminden vazgeçmeyeceğini...

11 Eylül 2010 tarihinde 200 adet Kur'an-ı Kerim yakacağını söyleyen papaz Terry Jones tüm çabalara ve gelen tepkilere rağmen eyleminden vazgeçmeyeceğini açıkladı.

Dünyanın merakla ve öfkeyle izlediği papaz eyleminden vazgeçmeyeceğini açıklaması gerginliği daha da artırdı. Bugün İslam ülkelerinden onlarca tepki eylemi yapıldı.

OBAMA KARŞI ÇIKIYOR

ABD Başkanı, Florida'da başlayan Kuran kopyalarının yakılması eyleminin terörü artıracağını ve El Kaide'nin militan bulmasını kolaylaştıracağını söyledi.

İNTERPOL ALARM VERDİ

Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol, Amerikalı bir rahibin 11 Eylül'ün yıl dönümünde Kur'an-ı Kerim yakma planı uygulanırsa artan terör saldırıları riski konusunda hükümetleri uyardı.
 
Interpol'den yapılan açıklamada, ''ABD'de bir rahibin Kur'an-ı Kerim'i yakma planı gerçekleşirse masum halka saldırıların olacağı yönünde güçlü bir olasılık vardır'' denildi.

Açıklamada, 188 ülkeye yapılan uyarının Pakistan İçişleri Bakanlığı'nın ricası üzerine yapıldığı kaydedildi.
 planından vazgeçmesi için bizzat temas kurmayı düşündüğü bildirildi.

HÜKÜMET İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR

İslam aleminden gelen tepkilerin yanısıra Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü Geoff Morrell, bu olasılığın yönetimde tartışılmakta olduğunu belirtirken, bu yönde henüz bir karar alınmadığını söyledi.

Bu arada, Amerikan Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yayımlayarak, ABD'deki Kur'an-ı Kerim yakma planını protesto gösterilerine karşı tüm dünyadaki Amerikan vatandaşlarını uyardı.

Öte yandan, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, köktendinci Hıristiyan grubun projesini Müslümanlara ve tüm dini özgürlükleri savunanlara karşı bir hakaret olarak niteledi.

BLAİR'DEN SERT TEPKİ

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair de, insanları Kur'an-ı Kerim'i yakmaktan ziyade okumaya davet etti. Blair yayımladığı açıklamada, "Bir Hristiyan olarak, inanan olsun olmasın, Papaz Terry Jones'u bu projesinden vazgeçmeye çağıranlara katılıyorum" dedi.

SİTESİ ERİŞİME KAPATILDI

Planın sahibi köktendinci Hristiyan grubun internet sitesine erişim de, host şirketi tarafından kullanım koşullarına uyulmadığı için kapatıldığından imkansız hale geldi.

FRANSA KINADI

Fransa, Amerikalı bir rahibin 11 Eylül terör saldırılarının yıl dönümünde Kur'an-ı Kerim yakma planını sert bir şekilde kınadı.

Dışişleri Bakanlığından, konuyla ilgili bir soru üzerine yapılan açıklamada, rahibin tavrı ''büyük bir sorumsuzlukluk'' olarak değerlendirildi.

Açıklamada, ''Bu tür nefreti körükleyici girişimler kabul edilemez. Bu girişim, ayrıca 11 Eylül'ün kurbanlarının hatıralarını da yaralıyor ve sadece aşırı uçları tahrik ediyor'' ifadeleri kullanıldı.

AFGANLAR AYAĞA KALKTI

ABD'de "The Dove World Outreach Center" adlı kilisenin 11 Eylül saldırısını protesto etmek için "Kuran-ı Kerim Yakma Günü" talebinde bulunması, Afganistan'ı ayaklandırdı.

Afganistan'ın başşehri Kabil'de sokaklara dökülen Afganlılar, ABD Başkanı Barack Obama'yı ölümle tehdit etti.

Kilisenin Kabil'deki sosyal yardım binası önünde toplanan Afgan vatandaşları, Gainesville şehrinde 11 Eylül'de Kur'an-ı Kerim'in kopyasını yakacağını açıklayarak tüm gözleri üzerine çeviren 58 yaşındaki rahip Terry Jones'un maketini yakarak slogan attı.

VATİKAN: "HİÇ KİMSE KUR'AN YAKMASIN"

Kur'an-ı Kerim yakma planı, Vatikan tarafından da endişeyle karşılandı.

Vatikan, konuya ilişkin yaptığı çağrıyı, resmi yayın organı L'Osservatore Romano gazetesinin ilk sayfasında, "Hiç kimse Kur'an yakmasın" başlığıyla özetledi.

Değerlendirmede, ABD'de 11 Eylül 2001'de meydana gelen terör saldırılarında ölenleri anma törenleri çerçevesinde Kur'an-ı Kerim'in kopyasını yakma planıyla ilgili olarak, "Bu plan, nüfusun çoğunluğu Müslüman olan ülkelerdeki Hristiyan azınlıklara ciddi biçimde zarar verebilir" uyarısına da yer verildi.

JOLİE DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Amerikalı aktris Angelina Jolie, ülkesinde 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde bir evanjelist grubun Kur'an-ı Kerim yakma planına bulunduğu Pakistan'da tepki göstermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.