Duble Trap'ta 8 kişi ve 37 hakem?

Duble Trap'ta 8 kişi ve 37 hakem?
 Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun 26-29 Mayıs tarihlerinde Mersin'de düzenlediği Türkiye Trap, Duble Trap Şampiyonası'nın hafta içinde yapılacak...

 

Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun 26-29 Mayıs tarihlerinde Mersin'de düzenlediği Türkiye Trap, Duble Trap Şampiyonası'nın hafta içinde yapılacak olmasını, yarışma başlamadan önce Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Özer Tüzün ile görüşüp, hafta sonuna alınmasını istemiştik. Adana ve çevre illerin atıcılarının katılamayacağına dair mazeret dilekçesi yazmasına rağmen bütün atıcıları karşısına alıp, şampiyonayı hafta içinde yaptırmıştır.

Bu yüzden şampiyonaya katılım Duble Trap'ta 8 kişi ve 37 hakem ile yapılmıştır.

Trap Büyük bayanlar kategorisine ise 4 kişi katılmıştır. Kurallar gereği en az 6 kişinin katılması gereken bu kategoride 4 kişi katıldığı için final atışları yapılamamıştır.

Büyük erkeklerde, aktif 82 atıcının katılması gerekirken sadece 25 sporcu katılmıştır ve milli takım 82 kişiden seçilmesi yerine 25 kişiden seçilmiştir. Mazeret bildirerek yarışmaya katılamayacağını söyleyen diğer sporculara umursanmamıştır ve ortaya büyük bir başarısızlık çıkmıştır.

Bu başarısızlığa rağmen, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Özer Tüzün, bunca başarısızlığı bana mal etmeye çalışarak hem sosyal medyadan, hemde telefon açarak istifa etmemi istedi.

Ortada bir başarısızlık vardır ve bu başarısızlık atıcıların düşüncelerine kulak vermeyerek atışları hafta içi yapan teknik kurulun başarısızlığıdır.

Burada birisinin istifa etmesi gerekiyorsa, 25 kişiyle milli takımı seçmeye çalışan ve diğer sporculara haksızlık yapan, haklarını yiyen teknik kurulun istifa etmesi gerekir.

Bütün art niyeti Adanalı atıcılardan bilen Teknik Kurul Başkanı Özer Tüzün, diğer illerden de tepki aldığının farkında değil mi?

16-25 Mayıs'ta Kazakistan'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda Türkiye olarak 25'inci sırada dönen milli takımımız işte bu şartlarda seçiliyor. Milli takım kadrosunda görünmesine rağmen götürülmeyen Bursa bölgesinin atıcısı Alp Kızılsu neden götürülmemiştir? Ayrıca Alp Kızılsu, Avrupa ve Dünya şampiyonası için yapılan seçim sonucunda 119,5 ortalama ile birinci olmasın rağmen avrupa şampiyonası kadrosunda görülmemektedir. Bunun yanında 116,3 puanla 2. olan Oğuzhan Tüzün, 116,3 puanla 3. olan Yavuz İlnam yurt dışı kadrosuna alınmıştır. Yurt dışında atacak diğer sporcu Servet Sivrikaya 115.5 puan ile 116 olan yurt dışı barajını geçememesine rağmen avrupa şampiyonası kadrosuna alınmıştır. Federasyondan, teknik kurulun bu başarısızlığının ve kuralları göz göre göre ihlal etmesinin hesabının sorulmasını istiyoruz. Aksi takdirde tüm atıcılar olarak yetkili mercilerde hakkımızı arayacağız.

 

İl temsilcisi olarak benim amacım sporcularla uğraşmak değildir. Sadece yapılan haksızlıkların karşısında duruyoruz. Bu haksızlıkların neden yapıldığını sormamızın tek nedeni de yine sporculardır. Hak edenin, hak ettiği yerde olmasını istiyoruz. Atıcıların sesini duyurma konusunda siz basın mensuplarının desteğini bekliyoruz.

 

Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Adana İl Temsilcisi Ali Kocabey

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.