Dr. Öğr. Üyesi Türkeri: “Sporun Faydaları ve Vücut Üzerindeki Etkileri”

Dr. Öğr. Üyesi Türkeri: “Sporun Faydaları ve Vücut Üzerindeki Etkileri”
Dr. Öğr. Üyesi Türkeri, “Günümüzde Türk Sporundaki Gelişmeler Üzerine Farklı Bir Bakış” başlıklı konuşmasıyla ÇÜTAM katılımcılarıyla canlı yayında bir araya geldi.

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) Kültür Evi etkinlikleri kapsamında, ‘cutam1996’ Instagram hesabı üzerinden yapılan canlı yayının konuğu, Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Antrenörlük Eğitimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Cenab Türkeri oldu. Dr. Öğr. Üyesi Türkeri, “Günümüzde Türk Sporundaki Gelişmeler Üzerine Farklı Bir Bakış” başlıklı konuşmasıyla ÇÜTAM katılımcılarıyla canlı yayında bir araya geldi.

Konuşmasını, “bütçe ve değer, spor çalışmalarının tarihsel sıçrama noktaları, bilgiye ulaşma ve paylaşım” olmak üzere üç ana başlık altında sürdüren Dr. Öğr. Üyesi Türkeri, ilk olarak spor dünyası hakkında çeşitli bilgiler verdi. Spor dünyasının farklı alanlarla etkileşime açık, son derece hareketli bir dünya olduğunu dile getiren konuşmacı, bu dünyanın geniş çemberi içerisinde iç içe geçmiş ve birbirine bağlı çeşitli halkaların bulunduğunu söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Türkeri bu halkaları antrenörler, teknik direktörler, hakemler, spor bilimcileri, bürokratlar, spor medyası vd. şeklinde sıraladı.

“Sporun Faydaları ve Vücut Üzerindeki Etkileri”

Konuşmasında, spor bilimleri ve fakültelerinden de söz eden Dr. Öğr. Üyesi Türkeri, buralarda spor bilim insanı yetiştirilmesi yönünde ve bilimsel ortamın oluşturulması konusunda yapılan faaliyetlerden bahsetti. Spor bilimleri ve fakültelerindeki laboratuvarlarda önemli çalışmaların yapıldığını da hatırlatan Dr. Öğr. Üyesi Türkeri, bu çalışmalarda birçok değerli fikrin ve günümüz açısından yeni yaklaşımların ortaya atıldığını belirtti. Konuşmasını sporun faydalarından ve vücut üzerindeki etkilerinden söz ederek sürdüren konuşmacı, insan beyni tarafından egzersizlere ve hareketlere karşı verilen tepkiler üzerinde de durdu. Buna göre, insan beyninde “hareket” düşünüldüğü andan itibaren oradaki nöral ağların genişlediğini ve gelişmeye başladığını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Türkeri, bu konuyla ilgili olarak hâlihazırda yaptığı çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Sporun ve düzenli egzersizin, MS ve parkinson gibi kimi hastalıkları olumlu yönde etkilediğini de belirten Dr. Öğr. Üyesi Cenab Türkeri, konuşmasını tamamladıktan sonra ÇÜTAM katılımcılarından gelen soruları yanıtladı.

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik konuşma sonrası, canlı yayın konuğu olan Dr. Öğr. Üyesi Cenab Türkeri’ye katkı ve katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.