DPI'nın PKK'ya hizmet ettiğinin belgeleri

DPI'nın PKK'ya hizmet ettiğinin belgeleri
 Galatasaray Üniversitesi'nde Cumartesi günü yapılması planlanan ancak Akit ve Habervaktim'in ?arkasında PKK'nın olduğunu? ifşa etmesi üzerine iptal...


 

Galatasaray Üniversitesi'nde Cumartesi günü yapılması planlanan ancak Akit ve Habervaktim'in ?arkasında PKK'nın olduğunu? ifşa etmesi üzerine iptal edilen skandal toplantıyı organize eden sözde sivil toplum kuruluşu DPI ve başındaki isim Kerim Yıldız'ın PKK'ya hizmet ettiğinin belgelerini yayınlıyoruz...

 

Düzenleyecekleri toplantıya aralarında AK Partili isimlerin de bulunduğu milletvekilleri ile AK Parti'ye yakın gazetecileri de davet ederek, iyi bir referans elde etmeye çalışan DPI, PKK'nın uzantısı, PKK tarafından kurulan bir yapı. Bu yapı İngiltere'de faaliyet gösteriyor.


1- KERİM YILDIZ'IN KHRP BAĞLANTISI

DPI'ın Direktörlüğünü Kerim Yıldız yapıyor. Kerim Yıldız aynı zamanda Kurdish Human Rights Project (KHRP) yani Kürt İnsan Hakları Girişimi adlı kuruluşun da kurucusu. Bu bilgi bizzat DPI'ın internet sitesinde yer alıyor. Her iki kuruluş da İngiltere'de ?11, Guilford Street, London WC1N 1DH? adresinde faaliyet gösteriyor.

 

2- KHRP'NİN DİĞER KURUCUSU

KHRP'nin diğer kurucusu Mark Muller Stuart. Bu isim, teröristbaşı Öcalan'ın avukatı.

 

3-KHRP'NİN ONURSAL BAŞKANI

KHRP'nin onursal başkanı ise İngiltere Lordlar Kamarası Üyesi Lord Eric Avebury. Öcalan 1999 yılında yakalandığı zaman yapılan sorgusunda Lord Eric Avebury ile yüzyüze görüştüğünü ifade etmişti.

 

4-KHRP'NİN KİLİSE TEMSİLCİSİ

KHRP, AİHM'de PKK'nın Türkiye aleyhine açtığı davaları takip ediyor. Sitesinde ?'Iran, Irak, Suriye, Türkiye ve Eski Sovyetler Birliğinde ki Kürt Bölgelerinde yasayan herkesin insan haklarını korumaya ve daha iyi bir düzeye getirmeye çalışır? denilirken, kurucuları arasında ?kiliselerin temsilcileri? de bulunduğu kaydediliyor.

 

5-SİTESİNDEKİ KÜRDİSTAN HARİTASI

KHRP'nin sitesinde Türkiye, Suriye, İran ve Irak'ta toprakları olan birçok Kürdistan haritası yer alıyor.


6- KERİM YILDIZ'IN RUBİN'LE İLİŞKİSİ

Kerim Yıldız, oldukça derin bir isim?Kürtlerle ilgili yazdığı kitabı, ünlü neo-con Michael Rubin tarafından destek görmüş. Michael Rubin, Middle Eastern Journal isimli dergiye yaptığı değerlendirmede, Kerim Yıldız'ın kitabına övgüler düşmüş.

 

7- KERİM YILDIZ'IN STRATEJİSİ

Kerim Yıldız kitapları ve röportajlarında sürekli Güneydoğu'ya uluslararası müdahale ve dört parçalı Kürdistan yapısını savunuyor.

İLGİLİ HABERLER

-ÜNİVERSİTEDE PKK TOPLANTISI

-SKANDAL TOPLANTININ DAVETLİLERİ

-ŞEHİT AİLELERİ AYAKTA

-REKTÖR'DEN TOPLANTI AÇIKLAMASI: BİLMİYORDUM

-O TOPLANTI İPTAL EDİLDİ

-KİM BU KERİM YILDIZ?


Habervaktim.com



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.