Dosya Sadrettin Sarıkaya'dan alındı

Dosya Sadrettin Sarıkaya'dan alındı
MİT'çileri ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya görevden alındı...Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Milli İstihbarat...



MİT'çileri ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya görevden alındı...

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifadeye çağrıldığı soruşturma dosyasının, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'dan alındığını bildirdi.

Seçen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, soruşturmanın özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Bilal Bayraktar ve Sadrettin Sarıkaya tarafından yürütüldüğünü hatırlatarak, dosyanın Sarıkaya'dan alındığını söyledi.

Başsavcıvekili Seçen, soruşturmanın bundan sonra Bilal Bayraktar ile birlikte özel yetkili Cumhuriyet Savcıları İsmail Işık ve Adem Özcan tarafından yürütüleceğini kaydetti.

"YAPACAK BİR ŞEY YOK"

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifadeye çağrıldığı soruşturmadan alınan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, ''Başsavcının takdiridir. Yapacak bir şey yok. Görevimizi yaptık'' dedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifadeye çağrıldığı soruşturma dosyasından alınmasına ilişkin sorular yönelttiği Sarıkaya, ''Başsavcının takdiridir'' karşılığını verdi.

''Size haksızlık mı oldu?'' diye sorulan Savcı Sadrettin Sarıkaya, ''Yapacak bir şey yok. Görevimizi yaptık'' dedi.

Bu kararın ne zaman alındığı da sorulan Sarıkaya, ''Bugün alınmış bir karar'' karşılığını verdi.

HSYK Birinci Daire Başkanı Okur: ''HSYK'da herhangi bir işlem yok, yapılan işlem Başsavcılığının tasarrufudur''

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifadeye çağrıldığı soruşturma dosyasının, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'dan alınması işleminin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bir tasarrufu olduğunu söyledi.

Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cuma günü akşamına kadar Cumhuriyet Savcısı Sarıkaya hakkında bir şikayet dilekçesinin HSYK'ya gelmediğini belirtti.

İbrahim Okur, ''HSYK'da soruşturmayı yürüten savcılara ilişkin herhangi bir işlem yok. Cuma akşamına kadar herhangi bir şikayet dilekçesi de gelmedi. Savcıların soruşturmadan alınma işlemi tamamen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının tasarrufudur'' diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.