Dört bir yandan toprak getiriyorlar...

Dört bir yandan toprak getiriyorlar...
İstanbul'da defnedilecek Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan için, Bosna Hersek'teki Aliya İzzebegoviç'in mezarından toprak getirildi.Necmettin...



İstanbul'da defnedilecek Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan için, Bosna Hersek'teki Aliya İzzebegoviç'in mezarından toprak getirildi.
Necmettin Erbakan'ın cenazesine katılmak için değişik ülkelerden çok sayıda kişi İstanbul'a geldi. Bosna Hersek'ten gelen 164 kişilik grup ise yanlarında toprak getirdi. Erbakan için getirilen toprağın, Bosna Hersek eski Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in mezarından alındığı belirtildi. Bosnalı grupla birlikte İstanbul'a gelen Selim Dilek, "Bu toprak Türkiye'de 'Bilge Kral' olarak bilinen Aliye İzzetbegoviç'in kabrinden alındı. İzzetbegoviç öldüğü zaman da Türkiye'den Fatih Sultan Mehmet'in kabrinden toprak getirilmişti. Biz de Aliye İzzetbegoviç'in kabrinden alındığımız toprağı Erbakan'ın mezarına getirdik. Bu toprağın içinde büyüğümüzün toprağı var. Bu toprakların hepsi Erbakan'ın kabrinde birleşecek" dedi.

Erbakan için Saray Bosna'dan toprak getirildi

İstanbul'da bugün defnedilecek Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın mezarı için Bosna Hersek'ten kavanozla toprak getirildi. Cenazeye katılmak için şu ana kadar Atatürk Havalimanı üzerinden; Lübnan, Malezya, Kuveyt, Mısır, Bosna Hersek, Suriye, Suudi Arabistan, Nijerja ve Fas'tan heyetler geldi. En kalabalık gelen grup ise 160 kişi ile Saray Bosna heyeti oldu. Bosnalılar beraberlerinde eski Cumhurbaşkanı Alia İzzetbegoviç'in mezarından aldıkları bir miktar toprağı da getirdi. Misafirler tahsis edilen otobüslerle Fatih Camii'ne naklediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.