Doğu Kudüs'teki gösteriye müdahale

Doğu Kudüs'teki gösteriye müdahale
  İsrail askerleri, Doğu Kudüs'teki Ebu Dis beldesinde düzenlenen bir gösteriye müdahale etti, 6 Filistinli gözaltına alındı.KUDÜS (AA) - İsrail...


 

 

İsrail askerleri, Doğu Kudüs'teki Ebu Dis beldesinde düzenlenen bir gösteriye müdahale etti, 6 Filistinli gözaltına alındı.

KUDÜS (AA) - İsrail askerleri, Doğu Kudüs'teki Ebu Dis beldesinde düzenlenen bir gösteriye müdahale etti, 6 Filistinli gözaltına alındı.

 İsrail'in politikaları ile Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini protesto için biraraya gelen eylemciler, Filistin bayrakları taşıyarak İsrail aleyhinde sloganlar attı.

Askerlerin göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale ettiği gösteride, 6 Filistinli gözaltına alındı, birçok protestocu da atılan gazlardan etkilendi.

Gösteriye katılan Filistinli milletvekili Mustafa el-Bergusi, "İsrail seçimlerinin yapıldığı bir günde siyonist partilerin değil direnişin yanında olduğumuzu göstermek için burada toplandık" dedi.

Bergusi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistin devletinin kuruluşuna ilişkin gösterdiği tepki ile gerçek yüzünü gösterdiğini, özgürlüğün yolu olarak gördükleri direniş konusunda ısrarcı olduklarını ifade etti.

İsrail, Doğu Kudüs'ten Ölü Deniz'e kadar uzanan yaklaşık 12 bin dönümlük arazinin "Filistinlilerden çıkarılmasını öngören "E1 projesini" uygulamaya koymaya çalışıyor. Proje kapsamına giren bölgelerden çıkarılacak Filistinlilerin, Ebu Dis beldesine gönderilmesi planlanıyor.

"E1" bölgesi, yaklaşık 40 bin Yahudi yerleşimcinin yaşadığı Ma'ale Adumim yerleşim birimini de içine alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.