Doğan, Esad’ın gizli kasasıyla Kürt petrolü için ittifak yaptı

Doğan, Esad’ın gizli kasasıyla Kürt petrolü için ittifak yaptı
 Derin Ekonomi Dergisi’nin haberine göre Aydın Doğan, Esad’ın parasını yönettiği iddia edilen Arap-Amerikan iş adamı Jamal Daniel ile Kuzey Irak’ta...

 

Derin Ekonomi Dergisi’nin haberine göre Aydın Doğan, Esad’ın parasını yönettiği iddia edilen Arap-Amerikan iş adamı Jamal Daniel ile Kuzey Irak’ta ortaklaşa petrol sahaları işletiyor.

 

Derin Ekonomi Dergisi bayilerde yerini alan eylül sayısında işadamı Aydın Doğan’ın ‘Kürt petrolü aşkı’nı tüm aktörleriyle mercek altına aldı. Habere göre Aydın Doğan, Esad rejiminin yurtdışındaki parasını yönettiği iddia edilen, Türkiye aleyhine yoğun bir kara propaganda yürüten Al Monitor haber sitesinin de sahibi olan Arap-Amerikan işadamı Jamal Daniel ile Kuzey Irak’ta ortaklaşa petrol sahaları işletiyor.

Haberde “Aydın Doğan’ın uzun zamandır Kuzey Irak’ta enerji sektörüne yoğunlaştığı, bazı girişimlerini açık, bazılarını ise gizli ortaklıklarla yaptığı birçok kişi tarafından biliniyor, dillendiriliyor. Tıpkı Doğan Medya Grubu’nu sözde küçültüp birbirinden farklı online platformlara maddi destek verdiği gibi... Kuzey Irak’ta imzalanan gizli petrol arama ve üretim anlaşmalarının kara para cenneti Jersey Adası’nda kurduğu paravan şirketler aracılığıyla gerçekleştirilmesi ise dikkat çekiyor” ifadesi kullanıldı. Haberde “Beşşar Esad’ın aile dostu olan ve rejimin yurt dışındaki parasını yöneten işadamlarından biri olduğu iddia edilen Jamal Daniel’e ait Kanada merkezli Range Energy Resources Inc. şirketi ile işbirliği yapan Aydın Doğan’ın yüzde 50 ortaklığı bulanan Gas Plus Khalakan Limited firması; Erbil ile Süleymaniye arasında 82 milyar dolar değerinde petrol ve gaz rezervi olduğu iddia edilen Khalakan sahasında ortaklaşa petrol çıkarıyor” denildi.

Doğan ayrıca, Jersey Adası’nda 7 Nisan 2009 tarihinde aynı gün içinde Gas Plus Erbil ve Gas Plus Khalakan Limited firmalarını kurdu. Bu firmalar kanalıyla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yle ortak arama ve üretim anlaşmaları imzaladı.

Yolları Gülen’le de kesişiyor

Derin Ekonomi’nin haberine göre Jamal Daniel, aynı zamanda Türkiye aleyhine yoğun bir kara propaganda yürüten Al Monitor haber sitesinin de sahibi olan Arap-Amerikan işadamı. Son dönemde Türkiye’de iç savaş ve darbe olacağı yönünde kara propagandaya başlayan Al Monitor’de paralel yapıya yakın yazarlar da boy göstererek Türkiye aleyhine yayınlara katkı veriyor. Jamal Daniel ile Fethullah Gülen’in ise eşzamanlı olarak, 1999’da dinler arası diyalog alanında görülmesi, Daniel’in biri Texas’ta biri de İsviçre’de olmak üzere iki farklı dinler arası diyalog vakfı kurması dikkat çekiyor. Daniel’in diyalog vakfında yönetim kurulu üyesi olarak çalışan Başpiskopos Michael Fitzgerald aynı zamanda Gülen’in kontrolündeki ABD merkezli vakıf Rumi Forum’un düzenlediği dinler arası diyalog toplantılarının önemli konuklarından biri. (Star)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.