Diyarbakır'ı Paris yapma Siverek'e il olma sözü verdi?

Diyarbakır'ı Paris yapma Siverek'e il olma sözü verdi?
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beklenen Diyarbakır ziyaretini dün gerçekleştirdi.Başbakan Erdoğan'ın "Sivas'ın ötesine geçemiyorlar"...

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beklenen Diyarbakır ziyaretini dün gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan'ın "Sivas'ın ötesine geçemiyorlar" eleştirisine atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, "İşte buradayız. Dedelerimiz Kurtuluş Savaşı'nı beraber verdi. Daha demokratik bir ülkede kardeşlik içinde yaşayacağız." dedi. "Diyarbakır'ı bu bölgenin Paris'i yapmak CHP'nin boynunun borcudur." vaadinde bulundu. Ardından Şanlıurfa'ya geçen Kılıçdaroğlu, Siverek ilçesinde yaptığı konuşmada da vatandaşlara "Yeniden il olacaksınız." sözünü verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır gezisine, havaalanındaki taksici esnafıyla bayramlaşarak başladı. Daha sonra CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda partililerle bayramlaştı. Buradaki konuşmasında "Biz, bölgede yaşayan Kürt yurttaşlarımızın etnik kimliklerine saygılıyız." dedi. Bölgeye az geldiklerinden dolayı özeleştiride bulunan Kılıçdaroğlu, "Diyarbakır'ı bu bölgenin Paris'i yapmak CHP'nin boynunun borcudur." sözünü verdi.

CHP lideri, ardından Sanat Sokağı'nı gezdi. Mısır satan gençlerle sohbeti sırasında anadilde eğitim, Kürt sorunu ve işsizlikle ilgili taleplerini dinledi. Kafelerde de gençlerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, bir süre tavla oynadı. Gençler, Kılıçdaroğlu'na poşu hediye etti. Gezi sırasında bir vatandaşın, "Ergenekon davası kapsamında tutuklu olanlar için CHP bir heyet göndermişti, aynı şeyi KCK operasyonunda tutuklananlar için de düşünüyor musunuz?" sorusuna "Ortada bir mağduriyet söz konusu ise onları da ziyaret ederiz." karşılığını verdi. CHP Genel Başkanı, Diyarbakır'daki programını tamamladıktan sonra Şanlıurfa'ya giderken gazetecilerin sorularını cevapladı. 'Yeni CHP'nin sosyal demokrat politikalarla bölgede önemli bir güç haline geleceğini savundu. "Kürtlerle aşk yeniden mi alevleniyor?" sorusu üzerine de "Aşk ölmez eğer gerçekse." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ardından Şanlıurfa'ya geçti. Siverek'te yaptığı konuşmada da ilçeye il olma sözü verdi: "Benim sözüm memur Kemal'in sözü, esnaf Kemal'in sözü, işçi Kemal'in sözüdür. Size söz veriyorum, siz il olacaksınız, yeniden il olacaksınız, ne eksiğiniz var sizin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.