Diyanet Suriye'deki olayı kınadı

Diyanet Suriye'deki olayı kınadı
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Suriye'nin Humus kentindeki olaylarla ilgili kınama mesajı yayınladı...Görmez, yaptığı yazılı açıklamada,...


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Suriye'nin Humus kentindeki olaylarla ilgili kınama mesajı yayınladı...
Görmez, yaptığı yazılı açıklamada, kardeş ve komşu ülke Suriye'de meydana gelen ve 300'ü aşkın kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların, tüm Müslümanlar arasında oldukça derin bir infiale yol açtığını belirtti.

Adeta bir katliam olarak değerlendirilecek bu olayın, gönül dünyalarını hüzne gark ettirdiğini ifade eden Görmez, şunları kaydetti:

''Dünyanın hemen her yerinde olduğu gibi Suriye'de de alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin Veladetini dua ve niyazlarla idrak etmek için toplanan cemaate ateş açılmış ve yüzlerce insanın canına acımasızca kastedilmiştir. Cenab-ı Allah'a yakarmak için bir araya gelinmiş böyle mübarek bir günde, hemen her hanede İslam kardeşliğini yaralayacak adeta yeni bir fitneye öncülük edilmiştir.

İnanç ve düşünce hürriyetinin korunması başta olmak üzere ibadet mahal ve mekanlarının her türlü tehdit ve taarruzdan uzak kılınmasına yönelik insani, dini ve uluslararası kriterleri hiçe sayan bu eylemi şiddetle kınıyoruz. Bu vahim saldırıda hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Mevladan rahmet, bundan sonraki yaşamlarını bu meş'um olayın acılarıyla sürdürecek olan ailelerine başsağlığı diliyorum.

Bu vesileyle tüm kardeşlerimi aklı selime, sabır ve sükunete davet ederken maruz kaldıkları bu şiddetten bir an önce kurtulmaları için yüce Rabbime niyazda bulunuyorum.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.