Diyanet İşleri Başkanlığı’na yeni düzenleme için teşekkür ediyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na yeni düzenleme için teşekkür ediyoruz.
Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca B, C ve D grubu camii görevlileri için Hizmet İçi Eğitim Seminerlerine yaş sınırı getirilmesini olumlu karşıladıklarını,

Bu düzenleme ile din görevlilerinin rahatladığını belirterek “Diyanet İşleri Başkanlığı’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Hasan Türüt, “Bilindiği gibi daha önce düzenlenen B,C ve D rubu camii görevlileri için Hizmet İçi Eğitim Seminerlerinde yaş sınırı aranmayarak emekliliği gelmiş olan din görevlileri de seminerlere alınıyor ve çeşitli mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyordu.  Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu konudaki yeni düzenlemesi ile bu problem giderilmiş oldu” diyerek şunları söyledi: “Başkanlığın aldığı yeni kararla 3. Dönem Hizmet İçi Eğitim Seminerini de kapsayan bir düzenleme yapıldı. 4. Dönem Hizmet İçi Eğitim Semineri de bu düzenlemeye göre yapılacak. Buna göre 01.01.1970 ve üzeri doğumlu olan din görevlileri bu seminerlere katılacak. Bunun anlamı, hizmette 20-25 yılını doldurmuş ve emekliliği gelmiş din görevlilerinin artık seminerlere katılmayacağıdır. Bu önemli bir karardır. Zira daha önce ki uygulamalarda bütün din görevlileri Hizmet İçi Eğitim Seminerlerine alınıyor ve hem yaşı ilerlemiş din görevlilerinin hem de camii cemaatlerinin mağdur olmasına neden oluyordu. Artık bu sıkıntılar tarihe karıştı. 

Diyanet Bir-Sen olarak, kamuoyuna yaptığımız basın açıklamalarımızda bu konuya defalarca değinerek Hizmet İçi Eğitim Kurslarına bütün din görevlileri alınmasın. Hizmete yeni başlayanlarla hizmeti 15 yıla kadar olanlar bu seminerlere alınsın. Emekliği gelmiş, yaşı ilerlemiş din görevlileri mağdur edilmesin, demiştik. Bu önerilerimizin dikkate alınarak yeni bir düzenlemeye gidilmesi camiamızı olduğu kadar Diyanet Bir-Sen olarak bizi de sevindirmiş ve memnun etmiştir. Sayın Başkanımız Ali Erbaş’a bütün din görevlileri adına teşekkür ediyorum. Camii hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sunulmasında bu düzenlemenin önemli payı olacaktır. Din görevlilerinin verimliliğinin artırılması, görevlerini heyecan ve şevkle yaparak hizmet kalitesinin artırılmasında önemli rol oynayacak olan bu düzenleme hissedilir şekilde tüm camii cemaatlerine yansıyacaktır.”

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.