Diyanet Bir-Sen, Bilecik Ve İlçelerinde Teşkilat Kurdu

Diyanet Bir-Sen, Bilecik Ve İlçelerinde Teşkilat Kurdu
Türkiye genelinde il ve ilçe teşkilatlarını kurmak için yola çıkan Diyanet Bir-Sen, Bilecik de ciddi bir yapılanmaya gitti. Bilecik il teşkilatının yanı sıra,

Bozüyük, Gölpazarı, Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerinde de teşkilat kuran Diyanet Bir-Sen’in bu hareketliliği diğer sendikalar tarafından dikkatle takip edilirken, hızla eriyen sendika teşkilatlarını tedirgin etti.

Bilecik İl Başkanlığı’na İbrahim Sevdim getirildi. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: İbrahim Sevdim, Cemil Topal, Özcan Dişli,Osman Çelik, İsmail Ak… İl Müftülüğünde görevli Recai Ayyılmazise işyeri temsilcisi oldu. Genel Merkez ve İl Yönetiminin istişaresi sonucunda Bozüyük İlçe Başkanlığı’na İlçe Vaizi Ömer Faruk Can getirildi. Gölpazarı İlçe Başkanlığına Tuncay Bozyurt, Osmaneli İlçe Başkanlığına Kenan Küçük ve Pazaryeri İlçe Başkanlığına Halim Karabağ getirilerek Bilecik’te teşkilatlanma tamamlandı.

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Silindir, Bilecik il ve ilçe teşkilatlarının ve Bölge Başkanının eşliğinde çeşitli resmi ziyaretlerde bulunan heyet, din görevlilerinin sıcak karşılaması ve teveccühü ile karşılaştılar. Yapılan tüm ziyaretlerden üye kaydı ile dönen heyetin, Türkiye sendika tarihinde yeni bir umut kapısı olacağı ve yeni bir sendikanın yıldızının parlamak üzere olduğu konuşulmaya başlandı.

Bilecik’te teşkilatların yönetim kurulu ve üyeleriyle istişare toplantısı yapan Genel Başkan Hasan Türüt, daha sonra din görevlilerinin katılımıyla geniş çaplı bir toplantıya katılarak burada bir konuşma yaptı. Kendilerine gösterilen sevginin ve teveccühün en büyük nedeninin din görevlilerinin kendilerini yalnız hissetmelerindenkaynaklandığını söyleyen Türüt, şu ifadelere yer verdi: “Hiçbir zaman din görevlisi kardeşlerimize yalan söylemeyeceğiz. Biz, bu yola çıkarken doğru olacağız ve asla yalan söylemeyeceğiz, diye söz verdik. Din görevlisi kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız. Her zaman plan ve projelerimizle karşınızda olacağız. Din görevlisi kardeşlerimizin karşısına plan ve projeleriyle çıkamayanlar İslam davasına sarılıyor. Anlatacakları bir şey yok. Bu nedenle dilleri dolanıyor, konuşamıyorlar. Biz, gittiğimiz her yerden üye kaydı ile dönerken, bazı sendikaların peşinden istifalar geliyor. Şimdi o sendikaların buradaki temsilcileri kıpırdanmaya başladı. Bazılarının rahatını bozduk! Bilecik’te gözlerinizdeki ışıltıyı gördük. Yüreğinizdeki görev aşkını gördük. Cesaretinizi ve dava yolunda özverili çalışacağınızın sinyalini aldık. Diyanet Bir-Sen ailesine katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bir olursak güçlü oluruz. Haklarımızı korumak için güçlü olmak zorundayız. Bu nedenle huzuru, mutluluğu, ailesinin ve kendisinin geleceğini düşünen tüm kardeşlerimizi, görevi, mevkii ne olursa olsun Diyanet Bir-Sen’in sıcak yuvasına bekliyoruz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.