Dış güçler PKK'nın bitmesini engelledi

Dış güçler PKK'nın bitmesini engelledi
PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın "2002 yılında PKK'nın dağılmasını bazı güçler istemedi hatta buna engel...


PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın "2002 yılında PKK'nın dağılmasını bazı güçler istemedi hatta buna engel oldular" açıklaması tartışılmaya devam ediyor. Yazar Ümit Fırat o dönemde PKK'nın dağılma kararı almasına rağmen kimler tarafından ve neden vazgeçirildiğine yönelik Milli Gazete'ye değerlendirmede bulundu.

PKK'nın iki numaralı ismiyken örgütten ayrılarak Kuzey Irak'a yerleşen Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın yaptığı açıklamalar tartışılmaya devam ediyor. Osman Öcalan 2002 yılında PKK'nın dağılma kararı aldığını, bazı karanlık odakların buna karşı çıktığını açıklamıştı. Yazar Ümit Fırat Milli Gazete'ye yaptığı değerlendirmede PKK'nın bitmesini bazı iç ve dış güçlerin engellediğini söyledi. Fırat, "Darbe planları yapanlar ve Türkiye'nin gelişmesini engellemeye çalışmak isteyen dış güçler PKK'nın bitmesini engelleyip, şiddet eylemlerinin artmasını istediler" dedi.

PKK'NIN BİTMESİNİ İSTEMEDİLER

Osman Öcalan'ın son zamanlarda medyada yer alan açıklamalarını Yazar Ümit Fırat da doğruladı. Ümit Fırat, konuya ilişkin gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fırat, "PKK 2002 yılında artık savaşmama kararı almıştı. Bu karardan bazı çevreler oldukça rahatsızlık duydular. O dönemde savaş istemeyen çevreler İmralı'nın da rızasıyla Kürdistan Demokratik ve Özgürlük Kongresi'ni kurdular (KADEK). Bunu kurarkenki düşünceleri İmralı'nın mutlak kontrolündeki birinden artık örgüte hayır gelmez düşüncesiydi.

Fakat ne olduysa bir süre sonra İmralı-Kandil hattında kaynağı belli olmayan bir emirle PKK'yı dağıtmaktan vazgeçtiler. Aslında o yıllarda iç faktörlerin büyük etkisi oldu. Örgütün son bulmamasında o dönemlerde planlanan darbe eylemleri, suikast planlarının büyük etkisi vardı. Çünkü 2002 yılında Türkiye'de çeşitli darbe planları ve linç girişimleri planlanıyordu. Bu eylemleri yaparken PKK'nın da diğer kanattan ülkeye saldırması gerekiyordu. Bundan dolayı PKK'nın dağılmasını yani bitmesini bir takım karanlık güçler istemiyordu" dedi.

PKK DIŞ GÜÇLERİN KUKLASI OLDU

PKK'nın çeşitli dış mihrakların da kuklası haline geldiğinin altını çizen Fırat şunları söyledi: "Türkiye'ye yönelik yapılan çeşitli karanlık planlar tam olarak tutmadı fakat en etkili oldukları nokta PKK oldu. PKK, 2004 yılında tekrardan silahlı eylemlerine başladı. Oluk oluk insan kanı dökmek isteyen karanlık güçler PKK'ya destek verdi. Bunda dış güçlerin de büyük etkisi vardı. Suriye ve İran da PKK'ya dışardan destek sağladı. Tabi sadece Suriye ve İran değil İsrail gibi Türkiye düşmanları da desteklerini esirgemedi. Bundan dolayı da Osman Öcalan'ın da dediği gibi 2002'de son verilmesi beklenen örgütü dış ve iç mihraklar istemedi hatta dağılmasını engellemek için de çok çaba sarf ettiler. İşte bu karanlık çabaların sonucunda kanlı ve acı eylemler 2004'ten günümüze kadar devam etti."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.