Dijital Dünya Çalıştayı İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisinde Başladı..

Dijital Dünya Çalıştayı İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisinde Başladı..
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının destekleriyle Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Dijital Dünya Çalıştayı düzenleniyor.

dijital-dunya.jpg

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının destekleriyle Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Dijital Dünya Çalıştayı düzenleniyor.

Dolmabahçe Çalışma Ofisinde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşması, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun tarafından yapıldı.

fahrettin-altun.jpg

İletişim Başkanı Altun: “Dezenformasyon bir milli güvenlik sorunudur”

Fahrettin Altun'un konuşmasından satır başları şöyle,

“Türkiye’de iletişim altyapısına yapılan yatırımlar önemli rol oynadı”

“Dijitalleşmenin etkisi en çok medyada hissedildi”

“İnternet gazeteciliğinin mesleki standartlarını ortaya koymalıyız”

“Dijital faşizm, büyük tehdit”

“FETÖ de PKK da, çağımızın en kalleş terör örgütlerinden”

“Türkiye’ye yapılan haksızlık, tarihe kritik bir not olarak düşecek”

“Vatandaşlarımızı her türlü aşırılıktan korumak, devletin başlıca görevi”

“Dijitalleşmenin kültürümüzü yutmasına izin vermemeliyiz”

“Dezenformasyon bir millî güvenlik sorunudur”

“Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı”

alistay.jpg

“Yeni iletişim teknolojileri, Türkiye’nin tanıtımında önemli”

Tehditlerle mücadele ederken, dijitalleşmenin Türkiye’ye sunduğu fırsatları görmezlikten gelinemeyeceğine işaret eden Altun, “Ülkemizin haklı tezlerini her ortamda savunmak, özellikle milli güvenliğimizi ilgilendiren konularla ilgili ulusal ve uluslararası kamuoyunu doğru bilgilendirmek zorundayız. Bu amaca ulaşmak için elimizdeki tüm araçları en iyi bir şekilde kullanmak, bunlardan faydalanmak durumundayız. Bu itibarla yeni iletişim teknolojilerinin özellikle Türkiye’nin tanıtımına önemli katkılarda bulunabileceğine inanıyorum.” değerlendirmesini yaptı.." diye ifade etti.

Dijital Dünya Çalıştayı İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisinde Başladı..

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, teknolojinin gelişmesiyle yeni bir medya düzeninin ortaya çıktığını belirterek, televizyon izleme ve gazete okuma alışkanlıklarının değiştiğine işaret etti.

Dijital Dünya Çalıştayı Açılış

Radyo, Televizyon ve İnternet Yayıncılar Federasyonu (RATEF) Genel Başkanı Vedat Gündoğan, çalıştay öncesinde yaptığı görüşmelerde  yerel medyanın sıkıntılarını yetkililere aktardı..

RATEF Genel Başkanı Vedat Gündoğan:

"Türkiye’de yerel medyanın sorunları, yaygın medyanın sorunlarına birçok yönden benzerlik göstermektedir. Günümüzde, ister yerel ve yaygın, isterse uluslararası alanda olsun, medyanın yaydığı haber içeriklerinin analizi yapıldığında en önemli sorunlardan birinin nesnellik ve yanlılık sorunu olduğunu görmekteyiz.."

vedat-gundogan.jpg

Çalıştayın açılışında Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin birer konuşma yaptı. 

ratef-genel-baskanivedat-gundogan.jpg

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Dr. Çağatay Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı "Yeni İletişim Teknolojileri-Yerel ve Ulusal Medyanın Ülke Tanıtımına Katkısı" başlıklı ilk oturumda, Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş, Star TV Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik, Habertürk TV Ana Haber Spikeri Veyis Ateş, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Varol ile Kontv Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy yerel ve ulusal medyanın ülke tanıtımına katkısı üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Çalıştay devam ediyor..

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.