Devletten Perinçek'in oğluna koruma

Devletten Perinçek'in oğluna koruma
Tutuklu sanık Mehmet Bora Perinçek, 12 yıldan beri Ermeni meselesiyle ilgili çalışma yaptığını belirterek, bu nedenle resmi kurumlar tarafından kendisine...



Tutuklu sanık Mehmet Bora Perinçek, 12 yıldan beri Ermeni meselesiyle ilgili çalışma yaptığını belirterek, bu nedenle resmi kurumlar tarafından kendisine koruma verildiğini söyledi



''Ergenekon'' soruşturması kapsamında görülen davada tutuklu yargılanan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Bora Perinçek, 12 yıldan beri Ermeni meselesiyle ilgili çalışma yaptığını belirterek, bu nedenle resmi kurumlar tarafından kendisine koruma verildiğini söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunmasını yapan Mehmet Bora Perinçek, iddia olunan ''Ergenekon terör örgütü''nün amaçları doğrultusunda kurulan Talat Paşa Komitesi'nin, 1915 Ermeni olaylarına ilişkin yürüttüğü ''Büyük Proje 2006'' ve ''Büyük Proje 2007'' projelerinin danışma kurulu üyesi olduğu iddialarına değindi.

Perinçek, iddianamede kendisi hakkındaki ''Ermeni meselesiyle uğraşmayıp, Talat Paşa Komitesi içinde örgüt adına çalıştığı'' iddiasını reddetti.

Talat Paşa Komitesi'nin siyasal hedefleri olmadığını, Ermeni meselesinin de siyasi bir mesele olduğunu ifade eden Perinçek, Doğu Perinçek'in bir siyasi partinin genel başkanı olması nedeniyle Ermeni meselesinin siyasi boyutlarıyla ilgilenmesinin, kendisinin de bir akademisyen olarak bu konuda çalışma yapmasının normal olduğunu savundu.

''12 yıldır Ermeni meselesiyle ilgili devlet arşivlerinde çalışma yapıyorum. Kitaplar yazdım. Türkiye'de ve dünyada konferanslar verdim. Onlarca bilimsel makale ve tebliğim var'' diyen Perinçek, kitaplarını mahkemeye sundu.

2004 yılından beri İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştığını dile getiren Perinçek, Ermeni meselesiyle ilgili çalışma yapmak üzere Dışişleri Bakanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılında Rusya'ya gönderildiğini söyledi.

Kendisiyle ilgili görevlendirme yazılarını mahkemeye sunan Perinçek, bu konuların Dışişleri Bakanlığı'ndan da sorulabileceğini, hatta o dönemde görev yapan diplomatların da tanık olarak dinlenebileceğini kaydetti.

Perinçek, Ermeni meselesiyle ilgili çalışmalarından dolayı resmi kurumlar tarafından kendisine koruma verildiğini ve tutuklanana kadar bu durumun devam ettiğini anlattı.

Perinçek'in savunmasını tamamlamasının ardından duruşma, yarına ertelendi.

Kaynak: Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.