Dev organizasyon Türkiye'nin?

Dev organizasyon Türkiye'nin?
FIFA, 2013'teki 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na Türkiye'nin ev sahipliği yapmasına karar verdi. Şampiyonada 24 ülkenin milli takımı mücadele edecek. Türkiye,...



FIFA, 2013'teki 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na Türkiye'nin ev sahipliği yapmasına karar verdi. Şampiyonada 24 ülkenin milli takımı mücadele edecek. Türkiye, futbol tarihinin en büyük organizasyonunu düzenlemeye hak kazandı. FIFA, 2013 yılında düzenlenecek 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılmasına karar verdi. Bir ay sürecek turnuva boyunca 300 milyon dolarlık ekonomik gelir bekleniyor.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), 2013'teki 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na, Türkiye'nin ev sahipliği yapmasına karar verdi. Zürih'teki merkezinde, Joseph S. Blatter'ın başkanlığında yılın ilk toplantısını gerçekleştiren FIFA Yönetim Kurulu, Özbekistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte son elemeye kalan Türkiye'nin, organizasyonu düzenlemesini uygun buldu.

Törene Futbol Federasyonu adına katılan Birinci Başkan Vekili Lütfi Arıboğan, 3 Mart'ın Türk futbolu için tarihî bir gün olduğunu dile getirdi. Arıboğan, "Şampiyonanın alınmasında başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Spor Bakanımız ve Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz olmak üzere, hükümetimizin verdiği garantiler çok etkili oldu. Kendilerine müteşekkiriz." dedi. Arıboğan, FIFA İcra Kurulu Üyesi, UEFA Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik'e de çabalarından dolayı özellikle teşekkür etti. Arıboğan, Haziran 2013'teki büyük şölende sağlanacak ekonomik girdinin 300 milyon doları bulacağını kaydetti.

FIFA-2013 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda 24 ülkenin milli takımı mücadele edecek. Türkiye, FIFA'nın ikinci en önemli spor etkinliğine doğrudan katılacak. 1977'de ilk olarak Tunus'ta gerçekleştirilen turnuvada daha önce Diego Armando Maradona'dan Lionel Messi'ye kadar dünyaca ünlü birçok yıldız isimlerini duyurdu. 2009'da Mısır'da organize edilen şampiyonayı, 1,2 milyondan fazla kişi statlarda, 500 milyondan fazla futbolsever de televizyondan izledi. Türkiye, oynanacak 52 maç için FIFA'ya Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Manisa, Rize, Şanlıurfa ile Trabzon kentlerini önerdi. Şehir ve statlar, adaylık dosyasında önerilen 10 şehir ve 13 stat arasından FIFA'nın kararı doğrultusunda belirlenecek.

'Şampiyonayı devlet erkânı kazandırdı'

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, 20 Yaş Altı Dünya Kupası ev sahipliğini almanın Türkiye'ye sportif, ekonomik ve tanıtım anlamında tarifsiz katkıları olacağını söyledi. Özgener, "Bu turnuvanın ülkemize getirilmesinde başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere bakanlarımızın garanti mektuplarını imzalaması ve GSGM Genel Müdürü ile teşkilatının koşulsuz destekleri hayati rol oynadı. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.