Destici: Vali ve belediye başkanı istifa etsin?

Destici: Vali ve belediye başkanı istifa etsin?
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Vali Münir Karaloğlu'nun istifa etmesi gerektiğini savundu.Destici, yaptığı yazılı...



BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Vali Münir Karaloğlu'nun istifa etmesi gerektiğini savundu.

Destici, yaptığı yazılı açıklamada, dün yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, enkaz altında kalan vatandaşların da bir an önce kurtarılmalarını dilediğini belirtti.

Daha 17 gün önce aynı bölgede yaşanan depremden gerekli dersin çıkarılmadığını, gerekli tespitlerin yapılmadığını iddia eden Destici, ''Özellikle yoğun şekilde konaklamanın olduğu otellerin denetlenmemiş olması veya oturulmasına müsaade edilmesi, işin ne kadar ciddiye alınmadığını gösteriyor'' ifadelerini kullandı.

İkinci depremde yaşanan can kayıplarının sorumlularının, birinci derecede ilin Belediye Başkanı ve Valisi olduğunu öne süren Destici, ''Bu kişilerin bir an önce istifa etmesi gerekiyor. İstifa etmezlerse, İçişleri Bakanını göreve davet ediyorum. Bu kişiler görevden alınmalıdır'' görüşünü savundu

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.