Destici: Türkiye'de darbe tehlikesi var

Destici: Türkiye'de darbe tehlikesi var
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Balyoz kararlarından herkesin ders çıkarması gerektiğini söyledi.Yargıtay'ın onadığı Balyoz...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Balyoz kararlarından herkesin ders çıkarması gerektiğini söyledi.

Yargıtay'ın onadığı Balyoz Davası kararı ile ilgili olarak açıklama yapan Destici, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden darbe teşebbüsünde bulunanların sayısının bu kadar fazla olmasını üzüntü ile karşıladığını ifade etti.

Destici, "Üzüntüm bu kadar geniş çaplı darbe girişiminin yapılmış olmasıdır. Ayrıca bu kadar fazla kişinin ağır ceza almış olması üzüntü duyduğum bir konu. Biz isterdik ve arzu ederdik ki bu süreçlerin hiç birisi yaşanmasın." dedi.

"TÜRKİYE'DE DARBE TEHLİKESİ VAR"

Türkiye de darbe süreçlerinin yaşandığını kaydeden Destici, "1961, 1980 darbeleri, 28 Şubat post modern darbe, 27 nisan e muhtırası ve daha sonrası balyoz ve Ergenekon davaları. İnşallah bu son olur ve Türkiye de artık darbeler dönemi kapanır. Türkiye bir daha darbelerin olduğu karanlık günleri yaşamaz. Türkiye'de şuanda hala darbe tehlikesi vardır. Bununda ortadan kalkması, darbelerden arınması için ancak sivil demokratik bir anayasaya kavuşması ile olur.

En son pakette de var. Kamuda başörtü yasağını kaldırıyorsun ama Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve Yargıda kaldırmıyorsun. Topluma şu mesaj veriliyor: "Hala bir vesayet var. Hala bu ülkede darbe ihtimali var. Bu kadarını yapabiliyorum." diyorsun. Toplum ve bizler buradaki mesajı alıyoruz." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.