Destici: O söylemlerin hepsi aldatmaca

Destici: O söylemlerin hepsi aldatmaca
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terörist başı Abdullah Öcalan'ın mesajının iki dilde okunmasına tepki göstererek, "Bölücü başının söylemleri...


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terörist başı Abdullah Öcalan'ın mesajının iki dilde okunmasına tepki göstererek, "Bölücü başının söylemleri kandırmaca ve aldatmacadan ibarettir" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları sırasında terörist başı Abdullah Öcalan'ın mesajının okunmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Öcalan'ın gönderdiği mesajın Türkçe ve Kürtçe okunmasını PKK'nın meşrulaştırılması olarak gördüğünü belirten Destici, "Öngörülerimiz doğru çıkmıştır. Biz, başlatılan bu sözde sürecin sonunda bayrağımızın yanına ikinci bayrağın çekileceğini, dilimizin yanına ikinci dil ekleneceğini söylemiştik. Bugün bunları resmi olmasa da fiilen görmüş olduk. Eğer bu süreç böyle devam ederse buna neden olanlar bu vebali ömür boyu alınlarında kara bir leke olarak taşıyacaklardır" dedi.
Destici açıklamasında şunları kaydetti:

"PKK, bugün meşruiyetini ilan etmiştir. Ayrıca, devletin himayesinde yapılan bu kutlamalarda mesajın, iki dilde okunmuş olması dilimizin yanına ikinci bir dil eklenmesi anlamına gelir. Şanlı bayrağımızın esamesinin okunmadığı kutlamalarda, ikinci ve sözde bir bayrak ile bölücü başının posterleri eldene ele dolaştırılmıştır. Bu durum büyük Türk milletinin devletine olan güveninde onulmaz yaralar açmıştır. Bugün Diyarbakır'da, 'Güney Doğu Anadolu'yu Özerk ve Özel Statülü Bölge haline getirdik' mesajı verilmiştir. Bütün bu olanlar anayasal bir suçtur. Bölücü başının söylemleri kandırmaca ve aldatmacadan ibarettir. Milli ve İslami kelimeleri mesajına inceden inceye koyarak bu millete zeytin dalını uzatması onun katlettiği bebekleri ve 5 bin şehidimizin kanlarını silemez. Hainler elbette bu milletin vicdanında layık olduğu bir şekilde mahkum olmuştur. Onları aklamaya kimsenin gücü yetmeyecektir."

Kaynak: İHA, Haber 7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.