Destici: Mescid-i Aksa'yı böldürmeyeceğiz

Destici: Mescid-i Aksa'yı böldürmeyeceğiz
 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Mirasımız Derneği (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği) Başkanı Muhammed Demirci...


 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Mirasımız Derneği (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği) Başkanı Muhammed Demirci ve beraberindeki heyeti BBP Genel Merkezi'nde kabul etti.

Kudüs ve civarında bulunan Osmanlı vakfiyesi tarihi eserlerin korunmasına yönelik çalışmaları ile dikkat çeken Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci, Mustafa Destici'ye İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerinde oynadığı oyunları ve çirkin planları anlattı.

İsrail'in Meclis'ten geçirdiği bir kararı çok yakında uygulamak için zemin hazırladığını söyleyen Muhammed Demirci, tüm bu hain planlar için Türkiye'de kamuoyu oluşturmak için Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda hassasiyeti olan Büyük Birlik Partisi'nden destek istedi. Demirci şunları söyledi: "İsrail tıpkı daha önce El Halil Camii'inde olduğu gibi Mescid-i Aksa'yı da ikiye bölmek istiyor.
Aksa'nın bir bölümü cami olarak kullanılırken bir başka bölümünü sinegoga çevirmek istiyorlar. Bunun için resmi işlemler bitti sadece uygulamak için uygun anı bekliyorlar. İsrail kamuoyu tepkisinden çekiniyor. Bu sebeple Türkiye'de bu anlamda bir hassasiyet oluşturulmalı. Bizler daha önce Sayın genel Başkan'la bu hususta kısa bir görüşme yapmıştık. Bugün ki ziyaretimizde bu konunun ehemmiyetini bir kere daha yenilemek istedik"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'de kabulde yaptığı konuşmada Türkiye'nin Türk İslam Medeniyeti üzerindeki etki gücünün ne denli önemli olduğundan bahsetti. Osmanlı'nın 400 yıl hakimiyeti altında yaşamış Küdüs ve çevresinde yüzlerce eser bıraktığını söyleyen Mustafa Destici, elbette Büyük Birlik Partisi olarak Kur'an-ı Kerim'in "etrafını mübarek kıldığımız" diye ifade ettiği Mescid-i Aksa'ya sahip çıkacaklarını, bu hususta kamuoyu oluşturmak ve ilgili yerleri devreye sokmak adına ellerinden geleni yapacaklarını ve İsrail'in Mescid-i Aksa'yı bölmelerine asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

BBP olarak en kısa sürede Kudüs'e gidip oradaki işgali ve Mirasımız Derneği'nin yaptığı çalışmaları yerinde görmek istediklerini belirten Mustafa Destici, yaptıkları çalışmalar dolayısı ile Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci'ye teşekkür etti.

Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci, görüşme sonrası BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye "Kudüs Mutasarrıflığı Haritası" hediye etti.

Görüşmede Mirasımız Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Buyruk ve Nihat Topcu'nun yanı sıra Elden Ele Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Daloğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Çağdaş'ta hazır bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.