Destici: Dünyanın en pahalı benzini bizde ise bunun sorumlusu iktidardır

Destici: Dünyanın en pahalı benzini bizde ise bunun sorumlusu iktidardır
 Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Terme ilçe teşkilatının düzenlemiş olduğu iftar programına katıldı. Gündeme ait değerlendirmelerde...


 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Terme ilçe teşkilatının düzenlemiş olduğu iftar programına katıldı. Gündeme ait değerlendirmelerde bulunan Destici: ?Hükümetin ekonomi yönetiminde yeterli politikasının olmadığını savunarak Türkiye?de 75 milyon kişiden, 50 milyonun açlık sınırı altında olduğunu.? belirtti. Benzin fiyatlarına da değinen Destici, "Dünyanın en pahalı benzini bizde ise bunun sorumlusu iktidardır." dedi.

Samsun?un Terme ilçesinde özel bir tesiste verilen iftar programına katılan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partililerle ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla bir araya geldi. İftar programından sonra konuşma yapan Destici, doğruların yanında olduklarını, doğruyu yapanların yanında ne olursa olsun durduklarını belirtti. Bedeli ne olursa olsun yanlışın karşısında olduklarını ifade eden Destici, hiçbir dönemde Büyük Birlik Parti'lilerin hiç bir şartta kendi menfaatini ve parti menfaatini ülkesinin milletinin ve inançlarının önüne koymadığını söyledi.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Destici, terörden-anayasa çalışmalarına, ekonomiden-dış politikaya kadar açıklamalarda bulundu. Türkiyenin en önemli sorununun terör olduğunu belirten, Destici biz bunu yıllardır söylüyoruz. Ülkemiz de planlanan oyunlara gelmeyeceklerini ve bu milletin inancına, değerlerine uymayan yapıların oluşmasına müsaade etmeyiz dedi.

"TÜRKİYENİN EN ÖNEMLİ SORUNU TERÖRDÜR"

BBP'nin her zaman kanın durmasını, barışın gelmesini, terörün bitmesini en çok istemiş siyasi hareket olduğunu savunan Destici, "Bunu istemekle kalmadık, biz bununla ilgili bir çözüm önerisi hazırladık. Sadece güvenlikçi politikalar istemedik, 5 ayaklı bir çözüm planı sunduk, bunun içinde güvenlik, hukuk, bireysel hak ve özgürlükler, eğitim, finans ile ilgili ve uluslararası mücadele ile ilgili maddeler vardı. Bütün siyasi partilerimiz bir araya gelecekler ortak bir akıl oluşturup, ortak bir proje oluşturup bu terör belasından hep birlikte kurtulacağız. Biz bunu söylediğimiz zaman o günkü arkadaşlar oluşturdukları Sünni gündemlerle oy devşirme, meclisteki konumunu, koruma, diğeri 'meclise nasıl girerim' in derdindeydi. Türkiye'nin birinci gündem maddesi terördür, bu bitmeden hiçbir temel problem çözülmez. Ne işsizlik, ne yoksulluk, ne dış politikadaki sorunlar giderilir. Bizi dinlemediler." şeklinde konuştu.

"DÜNYANIN EN PAHALI BENZİNİ BİZDE İSE BUNUN SORUMLUSU İKTİDARDIR"

Son zamanlarda çokça gündeme gelen benzin fiyatları Destici?nin de gündemindeydi. BBP Genel Başkanı Destici, "Dünyanın en pahalı benzini bizde ise bunun sorumlusu iktidardır." Akaryakıttaki adaletsiz olan vergi sistemini değerlendiren Destici, sadece benzin değil her alanda ekonomik problemlerin yaşandığını belirterek iç ve dış ticaret rakamlarını değerlendirdi. TUİK rakamlarıyla konuşan Destici, kişi başına düşün milli gelir oranının Türkiye de bin TL olduğunu belirterek 75 milyon kişiden, 50 milyonun açlık sınırı altında olduğunu belirtti. Çiftçinin de zor durum da olduğunu belirterek, onlarında tüccar ve bankaların elinde kaldığını söyledi.

"BİZİM GAYEMİZ OY DEĞİL, ALLAH RIZASI"

"Bizim gayemiz oy almak değil, bizim gayemiz Allah'ın rızasını kazanmaktır" diyen Destici, Türk milletini kimsenin bölmesine fırsat vermeyeceklerinin altını çizdi. Destici, "Allah-u Teala, bir insan öldürmenin bütün insanlığı yok etmek olduğunu ayeti kerime ile bildiriyor. Biz siyasetimizi oluştururken, biz günlük hayatta yaşarken bu emirlerin dışına çıkmayız. Bizim Büyük Birlik'ten kastımız 75 milyon hepsi bir olacak, hepsinin birliğinden bahsediyoruz. Kimse birbirinden rahatsız olmayacak. Kurtuluşumuzun, refaha ermemizin, birliğimizin, beraberliğimizin teminatının bu olduğunu asla unutmayacağız. Aramıza husumet sokmaya çalışanlara, nifak tohumu ekmeye çalışanlara bu dönemde de fırsat vermeyeceğiz." diye konuştu.

"MÜSLÜMANLAR AĞIR BİR İMTİHAN SÜRECİNDEN GEÇİYOR"

Suriye ve Mısır da ki yaşanan olayları da kınayan Destici, "Orta doğu büyük bir imtihan içinde özellikle de Suriye'de yaşanan insanlık vahşetinin artık çığırından çıktığını, ölen masum insanların sayısının 100 binleri geçtiğini belirterek sessiz kalanları Allah'a havale etti. İlk defa Mısır da vatandaşın kendi seçtiği bir hükümet iş başına gelmişti ki onu da orduyla alaşağı ettiler bu da affedilmeyecek bir suçtur. Orada da insanların üzerine rastgele kurşunlar sıkılıyor oralarda da insanlar katlediliyor, Müslümanların üzerinde ağır bir imtihan süreci var inşallah bu imtihanlar geceden sonraki aydınlık gibi İslam Aleminin üzerine doğar." dedi.

Program yapılan iftar duasının ardından sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.