Demirtaş tehdit etti: Gerekirse kafasını kırarız

Demirtaş tehdit etti: Gerekirse kafasını kırarız
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK mezarları ile ilgili olarak "partililerimize talimat olarak belirtiyorum, mezarlar kutsaldır,...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK mezarları ile ilgili olarak "partililerimize talimat olarak belirtiyorum, mezarlar kutsaldır, mezarları kıranın gerekirse kafasını kırarız.'' dedi.

PKK'lı teröristlerin Nusaybin'deki mezarlığı açılarak bir cesedin alındığı iddiaları vardı.

BDP lideri Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da halka "Bu bizim isyan sebebidir" diyerek "Buradan halkımıza açık çağrı yapıyorum ve hatta partililerimize açık talimat olarak belirtiyorum. Mezarlar kutsaldır. Mezarlıkları kıranın gerekirse siz de kafalarını kırın" dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da bulunan PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah'ın düzenlediği basın toplantısının ardından DTK binasında gazetecilerin güncel konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

MEZARLAR BİZİM İÇİN İSYAN SEBEBİ

Geçtiğimiz günlerde Nusaybin'de bulunan PKK mezarlığının tahrip edildiğini söyleyen Demirtaş şöyle konuştu;

"Cenazelerin birinin de alınıp götürüldüğü söyleniyor. Şimdi, bu çözüm sürecini tahrip eden provoke eden bu tür şeyler olur ancak. Dünyanın hiç bir yerinde mezarlara yönelik saldırı ahlaki olarak bugüne kadar kabul görmedi. İnsanlık tarihi boyunca bu böyle oldu. Evlatlarının mezarlarını tahrip etmek, o halkın isyan etmesi için yeterli bir gerekçedir. Bırakın süreci falan."

ASKERLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILSIN

Hükümetin mezarları tahrip edenler hakkında soruşturma açması gerektiğini kaydeden Demirtaş, "Örneğin, Mardin Valiliği, İçişleri Bakanı gidip bu mezarları tahrip eden askerlerin haklarında soruşturma açacaklar. Ortada bir suç var yanlış yaptınız denilecek. İzleyeceğiz. Bunlar sürecin akıbetini belirleyecek şeylerdir.

MEZARLIĞI KIRANIN KAFASINI KIRIN

Buradan halkımıza açık çağrı yapıyorum ve hatta partililerimize açık talimat olarak belirtiyorum. Mezarlar kutsaldır. Mezarlıkları kıranın gerekirse siz de kafalarını kırın. Bir kez daha kimin mezarı olursa olsun herhangi bir saldırı olursa partimiz, halkımız en duyarlı tavrı göstersin. Bunun süreçle alakası yoktur. Mezarlara yönelik kimin olursa olsun bir PKK'lının, bir Müslümanın, bir Ermeni'nin, bir gayri Müslümin olur kim saldırırsa partimiz, halkımız bu konuda en net tavrı göstersin. Müsaade edilmesin, en sert, en net tepki de bu konuda ortaya konulsun."" diye konuştu.

 Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.