Demir, 160 öğrenciyle bir araya geldi?

Demir, 160 öğrenciyle bir araya geldi?
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek 160 öğrenciyi kabuıl etti.ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Yükseköğretime...



ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek 160 öğrenciyi kabuıl etti.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek 160 öğrenciyle bir araya geldi.

ÖSYM Başkanı Demir, Bilkent'teki ÖSYM binasında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen, 27 Mart'ta yapılacak olan YGS'ye girecek 160 öğrenciyle biraraya geldi. Öğrencilerle birlikte ÖSYM yemekhanesinde yemek yiyen ÖSYM Başkanı Demir, daha sonra öğrencilerin sorunlarını dinlemek için görüşmeye geçti.

Öğrenciler görüşme öncesinde yaptığı açıklamalarda, KPSS sınavında ortaya çıkan kopya iddialarının ardından güvenlik tedbirlerinin artırılmasından dert yandı. Öğrenciler yoğun güvenlik önlemi altında sınava girmenin kendilerine büyük bir stres yaşattığını ifade ederek, kendilerini suçlu gibi hissettiklerini söylediler.

ÖSYM'nin sınavlarda kalem uygulaması da öğrencilerden gelen şikayetler arasında yer aldı. Bazı öğrenciler kendi kalemleri ile sınava girmek istediklerini ifade ettiler. Siirt'ten gelen başörtülü bir öğrenci de, sınavlardaki başörtü uygulamasıyla ilgili olarak, bu konunun kendisini rahatsız etmediğini dile getirdi. ÖSYM Başkanı Demir'in öğrencilerle görüşmesi öncesinde basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.