Cumhurbaşkanı Gül, Hamas lideri Meşal'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Gül, Hamas lideri Meşal'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hamas lideri Halid Meşal ve beraberindeki heyeti kabul etti.Tarabya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık...



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hamas lideri Halid Meşal ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Tarabya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hamas lideri Halid Meşal ve beraberindeki heyeti kabulünde, Filistinliler arasında birlik ve beraberliğin sağlanmasının önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Tarabya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabulde, Cumhurbaşkanı Gül, Arap Baharı çerçevesinde çok geniş demografik kitlelerin demokrasiyle buluştuğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, böyle bir konjonktürde Filistinliler arasında uzlaşı sağlanmasına yönelik gayretlerin sonuçlandırılmasının elzem olduğunu belirterek, ''Filistinliler arasında birlik ve beraberliğin sağlanması önemli'' dedi.

Halid Meşal de Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Filistin ile ilgili güncel gelişmeler hakkında bilgi sundu.

Meşal, Filistin halkının Türkiye'nin şimdiye kadar kendileri için yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağını ve Mavi Marmara şehitlerini her zaman hatırlayacağını kaydetti.

Kabulde, ayrıca güncel bölgesel konular da ele alındı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.