Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefetin ağzına baksak can kayıpları yaşanabilirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefetin ağzına baksak can kayıpları yaşanabilirdi
 Şah Fırat’ın gıpta edilen bir operasyon olduğunu belirten Erdoğan, “Aylarca çalışma yapıldı. Muhalefetin ağzına baksak can kaybı olabilirdi....


 

Şah Fırat’ın gıpta edilen bir operasyon olduğunu belirten Erdoğan, “Aylarca çalışma yapıldı. Muhalefetin ağzına baksak can kaybı olabilirdi. İftirayla saldıranlar, Genelkurmay Başkanımızın tırnağının bir paresi olamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen muhtarlar toplantısında konuştu. Erdoğan şu mesajları verdi:

Aylarca çalışma yaptık

Suriye toprakları içindeki Süleyman Şah Türbesinin yerini değiştirmek durumunda kaldık. Saygı Karakolu’nda görevli askerlerimizin hayatlarını tehlikeye atmamak için bu kararı aldık. Musul’da da 102 gün, 49 başkonsolosluk görevlisini, sabırla, ihtiyatla takip ederek, kıllarına zarar vermeden kurtardık. Eğer bu muhalefetin ağzına baksaydık, eğer bunların düşündüğü gibi hareket etseydik, Allah muhafaza, biz yine orada bir operasyon yoluna gitseydik, belki de bu kardeşlerimizin bir kısmı bugün hayatta olmayabilirdi. Siyaset duygusallık götürmez. Akılla, bilimle, tecrübeyle yapılır. Aylardır bunun çalışmasını yaptık. Hükümetimizle, Genelkurmayımızla bunları oturduk haritalar üzerinde çalıştık. Operasyonu yaptık ve başarıyla neticelendirdik. Birileri olumsuz algı oluşturmak için çaba sarfediyor. Söylenenler cehalet ve iftira boyutunu aştı. Büyük bir karmaşa ve çatışma ortamı var. Orada askerlerimiz bulunuyor. Kalkıp askerlerimizi bile bile ateşe atmanın bir anlamı var mı? Yok. Türbe Suriye sınırları içinde bir başka yere nakledildi. Akıl ve vicdan sahibi olanların buna karşı çıkmaması gerek. Bir siyasi partinin genel başkanı, ülkenin Cumhurbaşkanı’na, Başbakanı’na, Genelkurmay Başkanı’na ve onların nezdinde tüm askerlerimize akıl almaz ithamlarda bulunuyor, seviyesizce hakaretler yağdırıyor. Silahlı Kuvvetlerimizi ve hükümetimizi hedef alanlar, önce dönüp kimlerle yan yana olduklarına bir baksınlar.

Vicdanı olan karşı çıkmaz

Sen Genelkurmay Başkanımızın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın. Genelkurmay Başkanı, subaylar, dağlarda görev yaptı, terörle mücadele sürdürdü. Sen sadece Ankara’dan kuru sıkı atıyorsun. Haddini bileceksin. Bir taraftan da milliyetçi ayaklarına takılacaksın. Bu nasıl bir milliliktir? Diyorum ki milliyetçi olduğunu söyleyenler, şakşakçıları konuşmuyorum, bu ülkenin ordusuna bu çirkin yakıştırmayı yapanları, takdirinize bırakıyorum, inanıyorum ki bunlara gereken dersi, cevabı, vakti, saati geldiğinde verirsiniz.

NE BİR ÖRGÜTTEN İZİN ALINDI NE DE İŞBİRLİĞİ YAPILDI

Erdoğan, “Türkiye bu operasyonu hiçbir örgütle işbirliği içinde veya onların izniyle asla yapmamıştır. Bunların hepsi yalandır. Bu operasyon başından sonuna kadar Türkiye’nin kendi kararıyla, kendi planlamasıyla, kendi imkanlarıyla ve kendi kabiliyetiyle yürütülmüştür. Buradan kendilerine bir pay çıkararak, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışanlara da asla itibar edilmemesi gerek. Anamuhalefet, burada Esed rejimiyle beraber hareket etmektedir. Aynı şekilde maalesef diğer muhalefet de Esed rejimiyle beraber hareket etmektedir. Oradaki terör örgütleriyle beraber hareket etmektedirler. Çünkü bu harekete, bu operasyona karşı çıkanların yeri onların yanıdır. Türbelerimiz, bizim tarihimizin önemli birer mührüdür. Yahya Kemal, Madrid Büyükelçiliği görevini yürüttüğü zamanda, Türkiye’nin nüfusunun 14-15 milyon olduğu söyleniyor. Yahya Kemal toprağı işaret ederek, ‘Hayır. Türkiye’nin nüfusu 50 milyondur. Biz ölülerimizle birlikte yaşarız’ diyor. Mesele budur. Bizler ölülerimizi unutmayız” dedi.

GENLERİMİZDE BAŞKANLIK SİSTEMİ VAR

Konuşmasında başkanlık sistemine de değinen Erdoğan, “Bizim genlerimizde aslında başkanlık sistemi vardır. Tarihimizden gelen böyle bir sistem vardır” dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık daha ileri gidemiyorsunuz, orada kalıyorsunuz. Çünkü bir kilitleme söz konusu. Bakın şu anda İç Güvenlik Yasası, torba yasa Parlamento’da görüşülüyor. İktidar partisinin 312 milletvekili var, muhalefetin tamamı 220. Düşünebiliyor musunuz 312 milletvekilini, 220 milletvekili kilitliyor. Ve şu anda maalesef TBMM’nin Başkanvekili bir bayana, akla hayale gelmez hakaretler, affedersiniz küfürler yapılabilecek kadar ileri gidenler var. Böyle bir edep dışı bir yaklaşım olabilir mi? Kürsüyü, işgal edebiliyorlar. Kimisi affedersin teröristlerin yüzlerine taktığı maskeyi, Parlamento’da yüzüne takıyor. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman senin bu terör örgütünden ayrı yanın ne? Çünkü bunlar da onu savunuyor, onların uzantısı.” Erdoğan, başkanlık sisteminden çekinenlerin, milletin kendilerine bu ülkede iktidar yetkisi vermeyeceğini bildiğini söyledi ve ekledi: “Milletin, değerlerine sahip çıkanları, kendisine hizmetkar olanları arıyor.”

MİLLİ ŞEF DÖNEMİ GİBİ GAZETELERE EL KOYACAKLARMIŞ

Anamuhalefet partisinin bir genel başkan yardımcısının (CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin) “o gazetelerin hepsine el koyacağız” dediğini anımsatan Erdoğan, “O gazeteler dediği, kendi gönüllerinin istediği gibi yayın yapmayan, onların çıkarlarına hizmet etmeyen gazeteler. Sorsan onlar demokrat, ben diktatörüm. Gerçi bu zorbalık onların genlerinde var. Tek parti döneminin Matbuat Kanunu’na göre, ‘Memleketin umumi siyasete dokunacak neşriyattan dolayı icra vekilleri heyeti kararıyla gazeteler, mecbualar tadil olunabilir’, bunu onlar çıkarmışlardı. Yani işinize gelmeyen tüm basın-yayın organlarını öyle mahkeme kararıyla değil Bakanlar Kurulu kararıyla kapatabilirsiniz, onlara ait böyle bir düzenleme. Aldıkları bu yetkiyle Matbuat Umum Müdürüne, bugünkü Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürüne bırakılmıştı. Tek parti döneminde yıllarca memleketi böyle yönetmeye alıştıkları için şimdi iktidara geldiklerinde yine aynısını yapabileceklerini sanıyorlar.” Erdoğan, “7 Haziran’da seçimi kazanıp iktidara gelecekler, 8 Haziran’da gazetelere ve neleri gözlerini kestirdilerse onlara el koyacaklar” dedi.

BELKİ DEVLET BAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ OLACAK

Cumhurbaşkanlığı hizmet binasıyla ilgili çok şeyler söylenip, yazıldığını ancak hizmet binasının büyük bir külliye olduğunu belirten Erdoğan, yapımı devam eden kongre merkezi, cami, çok amaçlı salon, farklı bir konsept içerisinde olacak Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi ile külliyenin tamamlanacağını ifade etti. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’nin asgari 4 milyon, azami 5 milyon cilt kitap alacak şekilde projelendirildiğini ve 24 saat gençliğe ve halka açık olacağını anlattı. Erdoğan, “Tüm bu birimleriyle hizmete girmesiyle birlikte inşallah burası Türkiye’ye yakışır, milletimize yakışır bir Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, hatta belki de bir Devlet Başkanlığı Külliyesi haline dönüşecek. İleride bu toplantıları çok daha büyük katılımlarla orada sürdürmek arzusundayız. Cumhur ile başkanı arasına duvar örülürse, mesafe açılırsa endişe etmek lazım” dedi.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.