Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapatma yalanı çok çirkin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapatma yalanı çok çirkin
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel örgütün trolü tarafından ortaya atılan “CHP ve MHP kapatılacak” yalanına sarılan muhalefetin iddialarına tepki...


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel örgütün trolü tarafından ortaya atılan “CHP ve MHP kapatılacak” yalanına sarılan muhalefetin iddialarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Konuşmasının önemli bir bölümünü Suriye krizine ayıran Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

Çevremiz adeta ateş çemberi. Suriye’deki zalim, ülkenin yıkımı, yüzbinlerce insanın ölümü, milyonlarca insanın perişanlığı pahasına koltuğunda oturmaya devam ediyor. Irak’ta bir yandan DEAŞ tehdidi diğer yandan mezhep fanatizmi, öteki taraftan etnik hırsla ülkeyi paramparça etmiş durumda. Komşularımız bu durumdayken bize konfor içinde yaşamak yakışmaz. Onların dertleriyle dertlenmek, sıkıntılarının çözümü için elimizi uzatmak zorundayız. Ülkemizi bu ateşin içine çekmek isteyenlere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Ama hiçbir kardeşimizi de bu ateşin içinde kendi haline terk edemeyiz.

Kapımız asla kapanmaz

Bizden zengin Batılı ülkeler, bölgedeki savaşlardan kaçıp, güvenli yer arayan mültecileri deniz ortasında ölüme terk ediyorlar. Biz hiç kimseye kapımızı kapatmadık. Koskoca Avrupa’da ne kadar mülteci var biliyor musunuz? 200 bin. Türkiye’de ne kadar var? 2 milyon. Hani bunlar çok zengindi? Mesele insanlık. Suruç’ta yeni bir kamp daha açtık. Bunlar Kürt’tür, Arap’tır demedik gönlümüzü açtık çünkü biz yaratılanı yaradandan ötürü seven bir medeniyetin mensuplarıyız. Bundan sonra da gelenlere kapıları asla kapatmayacağız.

Utanmadan Esed’e gittiler

Türkiye’den bazı siyasiler sıkılmadan, utanmadan 300 bine yakın insanı katleden katil Esed’i gidip ziyaret edebiliyorsa ülkemizde hala nelerin olduğunu, kimlerin olduğunu iyi düşünmemiz lazım. Unutmayın zulme rıza, zulümdür ve zulmün yanında yer alanlar zalimin yanında yer alanlar onlar da zalimdir. Biz mazlumların, mağdurların yanındayız.

KADEM’İ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Merkezi (KADEM) Gaziantep Şubesini ziyaret etti. Yöresel ürünleri inceleyen Erdoğan, KADEM’in çalışmalarını yakından takip ettiğini ve takdir ettiğini söyledi. KADEM Gaziantep Şube Başkanı Esra Ercan ve üyelerine teşekkür eden Erdoğan, yöresel kutnu kumaşının yaşatılması gerektiğini vurguladı.

MUHALEFET PARTİ KAPATMAYA KARŞI YASA TEKLİFİ VERSİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugünlerde gündeme bir şey geldi. Gerçekten rahatsız olmadım da diyemem. O da şu: Bir, iki parti veya üç parti neyse kendilerinin kapatılmasına yönelik bazı operasyonların olduğundan bahsediyorlar. Çok çirkin buldum, ayıptır” dedi. Anayasa değişikliği referandumunda parti kapatmalarının bir daha yaşanmaması için pakete bir madde eklediklerini hatırlatan Erdoğan, “O zaman şimdi de Meclis’te bulunan muhalefet partilerinin hiçbiri buna destek vermedi. Bizim grubumuzdan bazı kişiler bu maddenin geçmesini istemedi. Şimdi onlar Meclis’te yok. Madem ortada böyle asılsız iddialar var ben buradan bütün muhalefet partilerine sesleniyorum. Parti kapatmalarının önüne geçecek bir yasa için çalışmalarınızı hazırlayın ve Meclis’e getirin. İktidar partisinin bu konuda bir değişikliğe karşı çıkacağını sanmıyorum” dedi. Erdoğan, Meclis’te görüşmeleri devam eden İç Güvenlik paketiyle ilgili de, “TBMM’de maske takıyorlar sonra özgürlükten bahsediyorlar. Molotofa özgürlük diye sokakta dolaşanlardan demokrasi olabilir mi? Ama bir muhalefet, bir karşı çıkma. Sanki ülkede darbe kanunu çıkartılıyor. Dertleri nedir? Bu paket çıkmasın. Demokratik çerçevede tepkini ortaya koyabilirsin ama ülkenin huzurunu bozamazsın” dedi.

ÇÖZÜMÜN OLMADIĞINI DAĞLARDA 40 BİN CAN VEREREK GÖRDÜK

Çözüm sürecinde gelinen aşamayı da değerlendiren Erdoğan, “Analar ağlamasın diye çıktığımız bu yolda önemli bir dönüm noktasına ulaştık. Sabırla bugüne kadar yürüttük. Söz verdiler, tutmadılar. Söz verdiler, tersini yaptılar. Söz verdiler, hiç öyle bir şey yokmuş gibi davrandılar. Provoke ettiler, 6-7 Ekim’de vatandaşı sokağa döktüler, vatandaşımızın dükkanlarını yaktılar, araçlarını yaktılar, belediyenin araçlarıyla kanallar açtılar, sabote ettiler, tahrik ettiler, tahkir ettiler. İnanın bütün bunlara hep sabrettik. Niye sabrettik? Ülkemiz bu bunalımı yaşamasın. ‘Bunu da atlatacağız’ dedik. İnanın bunlara farklı muamele de yapılabilirdi ama yapmadık. Derdimiz ülkeye huzuru, refahı getirmek, bunu tahkim etmek, başarmak. Yeri geldi kan kustuk, baldıran zehri içtik, kızılcık şerbeti içtik, yola böyle devam ettik. Boğazımıza düğümlenenleri yuttuk. Neden? Çünkü bu işin sonunda ülkemizin ve milletimizin kadim bir meselesinin çözümü vardı. Süreç bugüne kadar sağ salim geldiyse bunda en büyük pay, tüm tahriklere rağmen sağduyusunu, vakarını, izanını, irfanını kaybetmeyen milletimize aittir. Ülkeyi, milleti çok sevdiğimiz için bu süreçte ısrarcı olduk. Yoksa öteki türlüsü çok kolay. Ama çözüm olmadığını, 40 bin can vererek, 100 milyarlarca doları dağlara gömerek gördük” diye konuştu.

GAZİANTEP’E 10 BİN KİŞİLİK CAMİ

Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi’nin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere, “İnşallah burası sizlerin bilgi ve hikmet yuvası olsun” diye seslendi. 28 Şubat’ın sonrasında imam hatiplerdeki öğrenci sayısının 60 bine düştüğüne dikkati çeken Erdoğan, “O dönem bizler için imam hatipli 4 evlat sahibi olan, imam hatipli bir cumhurbaşkanı için hüzün olmuştu. Şu an Rabbimize hamd ediyorum, imam hatiplerdeki öğrenci sayısı 1 milyona ulaştı. Bu, bir talep meselesi. Demek ki bu ülkede bizim vatandaşımızda bu konuda bir açlık vardı ki, imkan, zemin hazırlanınca yavrularını meslek liselerine, imam hatiplere gönderdiler” diye konuştu. İşadamı Abdülkadir Konukoğlu’nun 5 cami yapımıyla ilgili Diyanet’le protokol imzalanacağını söylemesi üzerine Erdoğan, “Ama bir de benim daha önce aldığım bir söz var, Gaziantep’te yeni bir stat yapılıyor. Mevcut stadın yerine de 10 bin kişi kapasiteli büyük bir cami, bir cuma camisi yapılacak. Konukoğlu ailesine ve Gaziantep’e yakışır bir cami olacak inşallah” ifadelerini kullandı. 

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.