Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar ne menem bir anamuhalefet

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar ne menem bir anamuhalefet
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anamuhalefet partisinin bildirisinde, kalkıyor sarayı ve iktidar partisini ne yazık ki 'DEAŞ'a ve diğer terör örgütlerine yardım yataklık yapıyor' diye suçlama yoluna gidiyorlar. Bunlar ne menem bir anamuhalefet?" dedi.

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi toplu açılış törenindeki konuşmasında, Ankaralıları selamladı ve toplam yatırım bedeli 1 milyar 955 milyon lirayı bulan eserlerin başkente hayırlı olmasını diledi.

"Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik, bu yola böyle çıktık." diyen Erdoğan, "Eğer siyasetçi oturduğu koltuğa güç katmıyorsa, yönetici eğer oturduğu koltuğa güç katmıyorsa, koltuktan güç bekliyorsa ondan bir şey olmaz. Bizler her gece yatağa başımızı koymadan önce nefis muhasebesi yapmanın mecburiyeti içerisindeyiz. 'Bugün Hakk için, halk için ne yaptın?' bu soruyu kendimize sormakla mükellefiz. Bizim siyaset felsefemizin temeli işte budur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1994 yılından beri sorumluluk üstlendikleri alanlarda elde ettikleri başarıların sırrının da bu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yoksa kalkıp, böyle bildiriler yayınlamak suretiyle bu ülkenin Cumhurbaşkanına, bu ülkenin hükümetine saldırmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Ondan sonra da 'Niye yargıya gidiliyor?' Nereye gidilecek? Herkes haddini bilecek. Bu ülkede vatana ihanet edenlerin, bu ülkede terör estirenlerin avukatlığına soyunanlar, bunun bedelini ödemek durumundadır, hesabını vermek durumundadır. Bizim anlayışımızda millete ve ülkeye hizmet eden abad olur, milleti karşısına alan da bedbaht olur, olay budur. Biz milletimize güvendik, inandık, sırtımızı şu veya bu örgüte değil, sadece ve sadece Hakk'a ve halka dayadık, farkımız bu. Hamdolsun necip milletimiz de bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı, mahcup etmedi."

 

"Bunların iddiaları da ideolojileri de yalan"

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin önüne sıra sıra dizilen terör örgütlerinin kimi zaman nöbetleşe kimi zaman da hep birlikte kendilerine verilen görevi yerine getirdiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Nedir bu görev? Terör örgütlerine verilen vazife, Türkiye'nin önünü kesmek, dikkatini dağıtmak, enerjisini tüketmek, moralini bozmaktır. Türkiye ne zaman kendisi ve bölgesindeki kardeşleri için hayırlı bir adım atmaya kalksa ortalık hemen toza, dumana boğuluyor. 'DEAŞ denilen örgüt farklı isimlerle neredeyse 11-12 yıldır Irak'ta, 4,5 yıldır da Suriye'de faaliyet gösteriyor. 'PKK derseniz 1984'ten beri kanlı eylemlerini yürütüyor. Diğer terör örgütlerinin de benzer şekilde bir geçmişleri var. FETÖ ise yaklaşık yarım asrı bulan bir hazırlığın ardından üç yıldır tüm gücüyle ülkemize ve milletimize karşı savaş ilan etmiş durumda. Tüm bu örgütlerin, bölgenin yeniden yapılandırıldığı bir dönemde tüm güçleriyle Türkiye'nin üzerine saldırmaları herhalde bir tesadüf değildir. Üstelik bu örgütler, iddiaları ve ideolojileri normal şartlarda asla bir araya gelmez fakat bakıyorsunuz bugün hiçbiri de aynı senaryoda yer almaktan herhangi bir rahatsızlık duymuyor. Çünkü bunların iddiaları da ideolojileri de yalan. Yıllarca eğitim, yardımlaşma, ibadet diyerek milleti kandıran FETÖ'nün, aslında gözünü kan bürümüş bir katil sürüsü beslediğini 15 Temmuz'da hep birlikte gördük. Üstelik bizim verdiğimiz vergilerle ordumuza aldığımız uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla, toplarla, silahlarla bu milletin evladına bunlar ölüm yağdırdılar."

"Maske yırtıldı, her şey meydana çıktı"

"Maske yırtılmasa hala bize afetti o yüz." mısralarını hatırlatan Erdoğan, buna benzer bir hadise yaşanmasa, bu kadarın tahmin edilemeyeceğini söyledi. "Maske yırtıldı, her şey meydana çıktı." ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bölücü örgüt de lafa gelince demokrasiyi, hakkı, hukuku hiç ağzından eksik etmez ama döktüğü kanın haddi hesabı yoktur. DEAŞ ise İslam'ı istismar eden örgütlerin en alçaklarından biri. Müslümanlara DEAŞ'ın verdiği zararı ancak Haçlı seferlerindeki katliamlarla mukayese edebiliriz. Bu örgüt de aslında kesinlikle yolu kesişmemesi gereken Türkiye'yi en önemli hedefi haline getirmiştir. İşte Anamuhalefet partisinin bildirisinde, kalkıyor, sarayı ve iktidar partisini ne yazık ki 'DEAŞ'a ve diğer terör örgütlerine yardım yataklık yapıyor.' diye suçlama yoluna gidiyorlar. Bunlar ne menem bir Anamuhalefet? Böyle bir anlayış olabilir mi? Yani DEAŞ'a karşı bu mücadeleyi en kararlı şekilde vereceksin ve üstelik sen de bir bildiri yayınlayıp burada 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış' kabilinden, bizi bastırmaya kalkacaksın. PKK derseniz bir tarafıyla etnik hassasiyetleri kaşıyıp ırkçılık yapar, diğer tarafta dünyada artık hiçbir karşılığı kalmamış bir ideolojiye tapar. Aynı zamanda bu ideolojinin hedefi olan ülkelerle karışık ilişkiler geliştirir. Hani derler ya 'Deve deseniz deve değil, kuş deseniz kuş değil.' Bunlar tam da işte böyledir."

"Suriye ve Irak'ta bunun için varız"

Türkiye'nin, mazlumların yanında olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hep ne diyoruz, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet'. Biz Suriye'de bunun için varız, Irak'ta bunun için varız. Biz dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumların, mağdurların yanında bunun için varız."

Muhabir: Enes Kaplan-Sarp Özer-Yıldız Aktaş

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.