ÇÜMERLAB Sanayicilere Tanıtıldı.

ÇÜMERLAB Sanayicilere Tanıtıldı.
Kısa adı ÇÜMERLAB olan Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı sanayicileri ağırladı. ÇÜMERLAB bünyesinde bulunan cihaz ve analizlerle ilgili Adana Sanayi Odası üyelerine ve Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalara bilgil

ÇÜMERLAB Sanayicilere Tanıtıldı

Kısa adı ÇÜMERLAB olan Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı sanayicileri ağırladı. ÇÜMERLAB bünyesinde bulunan cihaz ve analizlerle ilgili Adana Sanayi Odası üyelerine ve Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalara bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversiteler, kamu ve sanayi kuruluşlarının analiz ihtiyaçlarını karşılayacak cihazların bulunduğu bilimsel araştırma merkezi olan ÇÜMERLAB’ta sanayicilere ulusal ve uluslararası kriterlere uygun araştırmaları gerçekleştirmek üzere ileri teknolojide yapılandırılan makine ve teçhizatlar tanıtıldı.

Sanayi Kuruluşları Temsilcilerine ÇÜMERLAB’ın Makine ve Teçhizatları Anlatıldı.

Toplantıya Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Şeref Erdoğan ile Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü, birçok sanayi kuruluşunun yönetici ve temsilcisi katıldı. ÇÜMERLAB Müdürü Prof. Dr. Gülfeza Kardaş'ın laboratuvarı ve cihazları tanıtan konuşmasından sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel laboratuvarın kuruluş aşaması hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Prof. Dr. Kibar; “ÇÜMERLAB’ın Kapısı Sanayicilerimize Sonuna Kadar Açık.”

Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Çukurova Üniversitesi’nin merkezi bir araştırma laboratuvarının olmaması ve mevcut cihazların ortak bir alanda bulunmaması nedeniyle kullanımının da kısıtlı bir kesime hitap etmesinden yakınıldığını hatırlatarak, 2012 yılında göreve geldiklerinde Çukurova Üniversitesine Merkezi Araştırma Laboratuvarı kazandırmayı projelendirerek gerçekleştirdiklerini söyledi. Ocak 2017 itibariyle ÇÜMERLAB’ın analiz hizmetlerini vermeye başladığını belirten Rektör Prof. Dr. Kibar, proje kapsamında planlanan cihazların alımının ise 2018 yılında büyük oranda tamamlandığını ifade etti.

Prof. Dr. Kibar, “Ulusal ve uluslararası kriterlere uygun araştırmaları gerçekleştirmek üzere, ileri teknolojide yapılandırılan ÇÜMERLAB, bilimsel çalışmaların kalitesini arttırmak, ülkemiz ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda üniversitemizdeki ve sanayi kuruluşları kapsamında Ar-Ge faaliyetlerini desteklemeyi, analizleri yapabilme ve araştırma projeleri üretmeyi amaçlamaktadır. Merkezimiz bünyesinde bulunan cihazlar; fizik, kimya, biyoloji, tarım, gıda, hayvancılık, çevre, malzeme, maden, tıp, eczacılık, diş hekimliği ve enerji gibi birçok alanda araştırmalara hizmet verebilecek kapasitededir.” dedi.

Sanayi Kuruluşu Temsilcileri Yapılan Analiz ve Geliştirme Faaliyetlerini Yerinde İnceledi.

Tanıtım konuşmalarının ardından katılımcıların sorularını da yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Kibar, daha sonra ÇÜMERLAB yöneticileri ile birlikte katılımcılara merkez bünyesinde gerçekleştirilen araştırma ve geliştirme faaliyetlerini cihazların başında uygulamalı olarak anlattı. Laboratuvarları ve cihazları gezen katılımcılar merkez bünyesinden yararlanma prosedürleri ve yapılan analizler hakkında detaylı bilgi edindi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.