Çukurova?daki park sayısı 109?dan 120?e çıkarıldı?

Çukurova?daki park sayısı 109?dan 120?e çıkarıldı?
22 dönüm alan yeşile büründü...Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, park-bahçe ve yeşil alan çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Arıkan,...



22 dönüm alan yeşile büründü...

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, park-bahçe ve yeşil alan çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Arıkan, özellikle atıl durumdaki alanları yeşillendirerek can verdiklerini, ilçenin imarlı gelişimine yeni bir desen kattıklarını söyledi.

Belediyenin asli hizmetlerinden biri olan yeşil alan çalışmalarına ağırlık verdiklerini, ?Yeşiller içerisinde bir Çukurova? oluşturma gayreti içerisinde bulunduklarını belirten Başkan Arıkan, ?Biz göreve başladığımızda ilçede 109 park ve yeşil alan vardı. 2 yıl içerisinde biz bu sayısı 120?e yükselttik. 11 parkın ciddi bir maliyet ve ciddi bir uğraşı gerektirdiğini de altını çizerek söylemek istiyorum. Diğer bir ifade ile ilçedeki 730 bin 814 metrekare olan yeşil alanı biz 22 bin 469 metrekare daha ekleyerek 753 bin 283 metrekareye ulaştırdık. Yeşil alan artışının ciddi bir rakam olduğunu düşünüyoruz? dedi.

?ÇUKUROVALI?YA TEŞEKKÜR EDİYORUM?

Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yeşil alan miktarının 7 -8 metrekare olduğunu, bireylerin de bir yurttaşlık örneği göstererek yeşili koruduğunu hatırlatan Başkan Arıkan, ?Biz mevcut şartları değerlendiriyoruz. Yeşil alan miktarını artırmak için gayret gösteriyoruz. Ama bilindiği gibi hemen her toplumsal aktivitede bireylerin duyarlılığı temel teşkil etmektedir. Yeşili artırmak bir çalışmadır. Ama yeşili korumak bir yurttaşlık görevidir. Yani yapmak ve korumak eşanlamlı olmalıdır. Zaten Çukurova halkı yeşilin korunması konusuna büyük hassasiyet gösteriyor. Onlara teşekkürü bir borç biliyorum? diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.