Çukurova Üniversitesi’nde “2. Psikoloji Günleri” Yapıldı.

Çukurova Üniversitesi’nde “2. Psikoloji Günleri” Yapıldı.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Öğrenci Faaliyetleri Birimine bağlı Psikoloji Kulübü öğrencileri 2. Psikoloji Günleri etkinliği düzenledi.

cu-1-027.jpg

Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve Doğuş Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanı, Psikofizyoloji ve Nöropsikoloji Derneği Başkanı Türkiye Zeka Vakfı Kurucu Üyesi Prof. Dr. Sirel Karakaş’ın onur konuğu olduğu 2. Psikoloji Günleri’nin açılışına Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halime Paksoy, Psikoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nurcihan Kiriş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

 

Psikolojide Güncel Konular Uzmanlar Tarafından Öğrencilere Anlatıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nı okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Psikoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nurcihan Kiriş yaptı. Doç. Dr. Kiriş, ikincisini düzenledikleri psikoloji günlerinde güncel konuların alanında uzman kişilerin anlatımıyla bilgi konferansları olarak devam ettiğini söyledi. Psikolojideki yeniliklerin öğrencilere aktarılacağını belirten Doç. Dr. Kiriş, alanında önemli akademisyenlerin öğrencilerle bulaşacağını ifade etti.

 

Prof. Dr. Paksoy: “Psikoloji Bölümüne Son Dönemlerde İlgi Oldukça Yoğun.”

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halime Paksoy ise bu yıl ki temanın “Benlik ve Algı” olduğunu hatırlatarak kulübün 2011 yılında kurulduğunu ve en hızlı gelişen ve büyüyen öğrenci kulüplerinden biri olduğunu söyledi. Psikoloji Kulübü’nün 400’ü aşan üyesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Paksoy, Psikoloji Bölümüne son dönemlerde çok ilgi olduğunu ve son zamanlarda eğitim öğretimin yanında araştırma geliştirme faaliyetlerine de önem verdiklerini söyledi.

 

Prof. Dr. Karakaş: “Zekâ ve Zekâ Kuramları” Sunumunu Yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Sirel Karakaş, “Zekâ ve Zekâ Kuramları” konulu sunumunu yaptı. Prof. Dr. Karakaş, zekânın tanımını yaparak, çalışmalarıyla ilgili öğrencilere bilgiler aktardı. Prof. Dr. Karakaş, özgün bir zekâ testi için çalışma yürüttüklerini ifade ederek 1975 yılında yapılan testin halen kullanıldığını ifade etti.

3 yıllık bir proje ile Türkiye’ye özgün bir zekâ testi hazırlanması için çalışma başlattıklarını bildiren Prof. Dr. Karakaş, zekâ bölümlerini açıklayarak, “70 ile 109 arasındaki kişiler normal zekâ, 110 ile 129 arası üstün zekâ, 130 ile 139 çok üstün zekâ, 140 ve üzeri ise deha olarak sınıflandırılıyor.” dedi. Ünlülerin zekâ seviyelerine yönelik istatistikleri de veren Prof. Dr. Karakaş öğrencilerin sorularını da cevapladı.

 

İki gün süren 2. Psikoloji Günleri etkinliğinde 7 farklı konuda Prof. Dr. Sirel Karakaş, Uzm. Psk. Mehmet Duman, Dr. Öğr. Üyesi Berna Aytaç, İnsan Kaynakları Uzmanı Elif Özgürün, Öğr. Gör. Kahraman Kıral, Uzm. Psk. Feyruz Usluoğlu, Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu konuşmacı oldu. Uzmanlar öğrencilerle farklı konu başlıklarında bilgiler aktardı. Etkinlik anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.