Çukurova Üniversitesi Matematik Bölümü Akademisyenleri 10.Sınıflara Kitap Yazdı.

Çukurova Üniversitesi Matematik Bölümü Akademisyenleri 10.Sınıflara Kitap Yazdı.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Türkiye’de kurulan yedi komisyondan biri olarak görev aldı. Bu kapsamda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gonca Ayık bir ekip oluşturarak Milli Eğitimin Müfredatına uygun kitap hazırladı.

prof.-dr.-gonca-ayik.jpg

Çukurova Üniversitesi Matematik Bölümü Akademisyenleri 10.Sınıflara Kitap Yazdı.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü - Öğretim Materyalleri ve İçerik Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen, ‘Ortaöğretim Ders Kitaplarının Yeniden Yazılması Programı’ kapsamında, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Türkiye’de kurulan yedi komisyondan biri olarak görev aldı. Bu kapsamda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gonca Ayık bir ekip oluşturarak Milli Eğitimin Müfredatına uygun kitap hazırladı.

2017 yılında milli eğitim müfredatının değişmesiyle birlikte Çukurova Üniversitesi Matematik Bölümü olarak komisyon kurulduğunu ve kitap yazım işlemlerine başlandığını bildiren Prof. Dr. Ayık, kendi ekiplerine düşen kısmın dokuzuncu sınıf kitaplarını yazmak olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl hazırladıkları 9. sınıf kitabın komisyondan geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Ayık, bu kitabın Türkiye çapında da dağıtılan bir kitap olduğunu ifade etti.

“Yöresel Bilgileri Kitabın İçeriğine Koyduk.”

Prof. Dr. Ayık kitabın Anadolu Liseleri ve diğer liselere uygun olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti;

“Bu yıl bu komisyon görevimiz devam etti 9-10 ve 11’i de yazdık, yazdığımız kitapların üçü de talim terbiyeden geçti. Şu an dağıtılıp liselerde okutulan 10. sınıf kitap. Milli Eğitim Bakanlığı diğerlerini de belki önümüzdeki yıllarda basacaktır. Kitapları yazarken iyi bir öğretmen ekibiyle birlikte olmaktan mutluyum. Müfredat dâhilinde yazılan son zamanların en güzel kitaplarından biri olduğunu düşünüyorum. ‘Matematik kitabı sadece matematik kitabı değildir’; diyebilmek ve çocukların ilgisini çekebilmek için birazda yöresel bilgileri kitabın içeriğine koyduk. Matematik tarihinden kişilerin hayatları ve bu toprakta yetişmiş kişilerden bahsettik. Örneğin Adana / Tarsus ilçesinde yetişmiş Ethem Çalışkan’ın Atatürk portesini kitaba koyup bunu da bir problemin görseli olarak, problemi de fotoğraf üzerinden Ethem Çalışkanın adını koyarak sorduk. Şu an okutuluyor, güzel dönüşler alıyorum bu ekiple çalışıyor olmaktan çok mutluyum.”

Fen Liselerine Yönelik Araştırmaya Dayalı Bir Matematik Kitabı Yazımı İşlemimiz Sürüyor.

Prof. Dr. Ayık, şu anda hala komisyonla çalışmaya devam ettiklerini belirterek matematik tarihi ve uygulamaları konulu fen liselerine yönelik araştırmaya dayalı bir matematik kitabı yazımı işlemini de sürdürdüklerini ifade etti.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.