Çukurova GİAD'da bu kez 'Liderlikte Duygusal Zekâ' konuşuldu

Çukurova GİAD'da bu kez 'Liderlikte Duygusal Zekâ' konuşuldu
İşadamları atölyeyi derneğe taşıdı !Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD), kişisel gelişim toplantılar serisi olarak düzenlediği...



İşadamları atölyeyi derneğe taşıdı !

Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD), kişisel gelişim toplantılar serisi olarak düzenlediği Gelişim Atölyesi'nin 3'üncü konuğu PDR International Eğitim ve Performans Geliştirme Danışmanı Ferda Binatlı Gümüş oldu. Çukurova GİAD'ın atölyesinde 'Liderlikte Duygusal Zekâ' konusunda konuşan Gümüş, duygusal zekânın hayattaki başarılara katkısının yaşam içerisinde yüzde 96'lara kadar çıkabildiğini söyledi.

Dernek binasında yapılan Gelişim Atölyesi'nde insan zekâsını oluşturan bilişsel ve duygusal zekâyı örneklerle anlatan Ferda Binatlı Gümüş, kalıtsal yönü de bulunan bilişsel zekânın yeni şeyler öğrenip, hatırlama, akılcı düşünme, bilgiyi uygulama ve problem çözme yeteneğini ortaya koyarken, duygusal zekânın çevreden gelen talep ve baskılarla başa çıkma becerisini etkileyen bir dizi duygusal, kişisel ve sosyal bilgi ve yeteneklerden oluştuğunu söyledi.

DUYGUSAL ZEKÂNIN YAŞI YOK

Bilişsel ve duygusal zekânın her ikisinin de insan hayatı için önemli olduğunu bildiren Gümüş, "İkisi de elbette önemli. Fakat, bilişsel zekânın kalıtsal tarafı var ve gelişimi de neredeyse ilk çocukluk yıllarında tamamlanıyor. Duygusal zekânın ise kalıtsal etkileri yok. En önemlisi de yaşı yok. 80'inden sonra bile küreklere asılıp duygusal zekâmı geliştirebilirim. Yapılan araştırmalara göre bilişsel zekânın kişinin hayatındaki başarılarına katkı oranının yüzde 4'lere kadar düşebilirken, duygusal zekânın yüzde 96'lara kadar çıkabildiğine dikkat çeken Gümüş, "Duygusal zekâ neden bu kadar önemli. Çünkü ilişkileri duygusal zekâmla düzenliyor, başarılarımı, uzmanlığımı duygusal zekâmı ortaya koyarak gösteriyorum. Hangi işte olursa olsun duygusal zekânın önemi her zaman daha fazladır. İnsanın kendini anlaması, güçlü ve zayıf yönlerini tanıması, gerçekçi bir model oluşturması, bu modeli yaşamda etkin biçimde kullanabilmesi, kendi duygularını anlaması, bunları birbirinden ayırt edebilmesi ve davranışlarını buna göre düzenleyebilmesi duygusal zekânın kendisidir. Kendinizi tanıdınız, anladınız, yetmez. Başkalarını da anlamalısınız. Başkalarını anladıktan sonra onlarla uyum içinde çalışabilmeli, onların değişik ruh hallerini, arzularını, motivasyonlarını ayırt etmeli ve bunlara uygun biçimde tepki verebilmelisiniz. İşte lider bütün bunları barındırmakla yükümlüdür? diye konuştu.

Gümüş'e verdiği bilgiler için teşekkür eden Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Gelişim Atölyesi toplantılarının değişim gösteren günün koşullarına karşı önemli olduğunu dile getirdi. Gümüş?e katkısı nedeniyle Teşekkür Belgesi sunan Sakarya, "Günümüzde iyi bir yönetici, işadamı, lider olmak ve konusunda uzman kişiler olarak kalabilmek için kendimizi sürekli yenilememiz, gelişime açık olmamız gerekir. Yenilediğimiz bilgilerle yönettiğimiz, sahibi olduğumuz kurumlara daha faydalı olmaya çalışıyoruz. Gelişim Atölyesi'ni de bu amaçla oluşturduk" diye konuştu.

Çukurova GİAD, Gelişim Toplantıları serisini 20 Eylül 2012 tarihinde Nasuh Mahruki ile başlatmıştı. Mahruki'nin "Kendi Everestinize Tırmanın" konulu toplantısının ardından, 13 Kasım 2012'deki 2'nci toplantıda, Tayfun Erdil "Pratik Liderlik" konusu ile atölyeye konuk olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.