ÇÜ'e Avrupa Birliği’nden Destek…

ÇÜ'e Avrupa Birliği’nden Destek…
Çukurova Üniversitesi’nin Ortak Görev Aldığı Projeye Avrupa Birliği’nden Destek…

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) koordinatörlüğünde ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Agricolture ѐ Vita Associazione (İtalya), Ankara Üniversitesi, Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores de Granada (ASAJA, İspanya) ve Ente Nazionale per la Meccanizzazione Agricola (Enama, İtalya) olmak üzere üç farklı ülke konsorsiyumu ile toplam 6 kurum ve kuruluş ortaklığıyla yürütülen “Bitki Koruma Makinalarının İşletilmesi ve Pestisit Kullanımının Entegre Yönetimi” projesi açılış toplantısı gerçekleştirildi.

cu.jpg

Projenin açılış toplantısı Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Yeşim Benal Öztekin başkanlığında Ondokoz Mayıs Üniversitesi Prof. Dr. Fahrettin Tosun Salonu’nda projede görev alan ÇÜ Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali Bayat ve Doç. Dr. Ahmet İnce’nin de katılımıyla tamamlandı.

“Bitki Koruma Makinalarının İşletilmesi ve Pestisit Kullanımının Entegre Yönetimi”

“Bitki Koruma Makinalarının İşletilmesi ve Pestisit Kullanımının Entegre Yönetimi” projesi, Erasmus+ Mesleki Eğitim Ana Eylem 2, Yenilik Geliştirmeye Yönelik Stratejik Ortaklık Projeleri kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenirken Çukurova Üniversitesi’nin ortak olarak görev aldığı projede Prof. Dr. Kubilay Vursavuş ise proje yöneticiliğini üstlendi. 

Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanları da Projede Yer Aldı.

Proje hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi ortaklarından proje yöneticisi Prof. Dr. Kubilay Vursavuş, ana amacın bitki koruma maksadıyla kullanılan makinaların ve ürünlerin tarımda çalışanlar açısından güvenli olarak kullanılmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Projenin Türkiye, İtalya ve İspanya ortalığında hayata geçtiğine vurgu yapan Prof. Dr. Vursavuş, hedef kitlenin ise başta çiftçiler olmak üzere aile bireyleri, mevsimlik işçiler ve eğitimciler olduğunu ifade etti. Özellikle pestisit uygulamalarında kullanılan makinaların tekniğe uygun ve doğru kullanımı ile ayar ve bakımlarının doğru bir şekilde yapılmasının, pestisitlerin ortaya çıkarabileceği olumsuzlukları önleyici etkilere sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vursavuş, bu durumun hem operatör sağlığı hem de çevrenin korunması açısından zorunlu bir uygulama olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.