Cono operasyonunu 'gençleri yakmasınlar' ?

Cono operasyonunu 'gençleri yakmasınlar' ?
Adana'da uyuşturucu satışı yapan 'Cono aşireti'ne yönelik 15 gün içinde yapılan iki baskının perde arkası aralandı.Polisin, kimliği açıklanmayan...

Adana'da uyuşturucu satışı yapan 'Cono aşireti'ne yönelik 15 gün içinde yapılan iki baskının perde arkası aralandı.

Polisin, kimliği açıklanmayan bir uyuşturucu bağımlısının gizli kamera görüntüleri üzerine operasyon düzenlediği ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre söz konusu şahıs, eroinle tanışmasına sebep olan aşiretin gramla eroin satan üyelerinin Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki adreslerini tek tek tespit etti ve eroin satanları gizli kameraya aldı. 1 saate yakın gizli kamera ile çekim yapan bağımlı, "Beni yaktılar, başka gençleri yakmasınlar?" diyerek çektiği görüntülerle birlikte şikâyet mektubunu valiliğe iletti.

Uyuşturucu satışının saniye saniye kaydedildiği görüntülerde, uyuşturucu satıcıları, ailesinin de yaşadığı evin içinde eroin alışverişi yapmaktan çekinmiyor. 4-5 yaşlarında bir kız çocuğunun gözleri önünde babası, bağımlılara uyuşturucu satıyor. Üstelik bağımlılar, aldıkları eroini bu kız çocuğunun önünde kullanıyor. Bir evin içinde uyuşturucu çeken gençler dikkat çekerken, özellikle kadınların uyuşturucu satışında aktif olarak yer aldığı gözleniyor. Uyuşturucu satışı yapılan evlerin hemen hemen hepsinin bahçesinde ahır gibi 3-4 metrekareyi geçmeyen yapılar bulunuyor. Bu küçücük ve pislik içindeki yerlerde 6-7 kişi aynı anda uyuşturucu kullanıyor.

Valilik görüntülerde suç oluştuğu için Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Bürosu dedektifleri, savcılığın Emniyet Müdürlüğü'ne ilettiği görüntüler üzerine harekete geçti. Uzman ekipler, uyuşturucu ticareti yapmaktan gözaltına alınan ancak "içiciyim" diyerek serbest kaldıkları belirlenen bazı torbacıların da aralarında bulunduğu Cono aşireti üyelerinin kimliklerini ve adreslerini tek tek tespit etti. Kimliği açıklanmayan bağımlının görüntüleri yardımıyla ulaşılan 44 adrese 20 Nisan ve 6 Mayıs'ta yaklaşık biner polisin katılımıyla Şafak 1 ve Şafak 2 kod adıyla iki baskın yapıldı. Gözaltına alınan 47 aşiret üyesinden 36'sı "uyuşturucu ticareti yapmak ve uyuşturucu ticaretine zemin hazırlamak"tan tutuklandı.

Yapılan incelemeler sonucu, bazı bağımlıların evlerindeki halı, kilim, bisiklet, mutfak aletleri gibi eşyayı getirip karşılığında uyuşturucu almaya çalıştıkları belirtildi. Bir gencin, kavanozla çikolata getirerek eroinle takas etmek istediği kaydedildi. Genç yaştaki bazı kadın bağımlıların satıcıyla cinsel ilişkiye girmek zorunda kaldıkları bildirildi. Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki madde bağımlılarından uyuşturucu almak isteyenlerin arasında üniversite mezunlarının da bulunduğu vurgulandı. ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.