Çok açık ve net olarak söylüyoruz

Çok açık ve net olarak söylüyoruz
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Herkes terörün bitmesini, PKK belasından kurtulmayı istiyor. Milletimiz, milletin gururunu, şerefini ayaklar altına almayacak...



BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Herkes terörün bitmesini, PKK belasından kurtulmayı istiyor. Milletimiz, milletin gururunu, şerefini ayaklar altına almayacak ve gerçekten geçmişte ?

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Herkes terörün bitmesini, PKK belasından kurtulmayı istiyor. Milletimiz, milletin gururunu, şerefini ayaklar altına almayacak ve gerçekten geçmişte işlenen suçların da cezasız kalmayacağı adil bir süreçten yana" dedi.

Destici, şöyle devam etti:

"Bugün gelinen noktada, çözüm süreci istihbari bir konu olmaktan çıkmıştır, siyasidir. Bu süreçte ne var, buradaki yol haritasında neler var, sonunda ne olacak? Bunu kendileri de biliyorsa toplumla paylaşmaları gerektiğini düşünüyorum. ..

-"Vicdanlı, adalet duygusu, af duygusu yüksek bir milletiz"-

Destici, çözüm süreciyle ilgili toplumun bazı endişelere sahip olduğunu savundu.

Bu endişelerin dağıtılmadığını öne süren Destici, şöyle konuştu:

"Çok açık ve net olarak söylüyoruz. Başta PKK'nın ele başı Apo olmak üzere bütün PKK'lılar, KCK'lılar, bunun Avrupa sorumluları, 'Biz nedamet getiriyoruz, pişmanlık duyuyoruz, bugüne kadar yanlış yaptık, bizi emperyalist, küresel güçler kullandı, biz bir maşaydık, bunun farkına vardık, şu anda bundan vazgeçiyoruz, tövbe ediyoruz ve hiçbir şey beklemeden, hiçbir şey talep etmeden, hiçbir şartımız olmadan silahları bırakıyoruz ve kendimizi Türk milletinin insafına, adaletine teslim ediyoruz' mu diyor? Vicdanlı, adalet duygusu, af duygusu yüksek bir milletiz. Süreç böyleyse bu millet bu sürece sırtını dönmez, gözlerini kapamaz.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.