Çin'den Japonya meclisine siber saldırı?

Çin'den Japonya meclisine siber saldırı?
Japonya'da meclise Çin merkezli siber saldırısı yapıldığı bildirildi.Daha önce askeri ve güvenlik birimlerine yapılan siber saldırısnın benzeri ülkedeki...



Japonya'da meclise Çin merkezli siber saldırısı yapıldığı bildirildi.

Daha önce askeri ve güvenlik birimlerine yapılan siber saldırısnın benzeri ülkedeki meclisin alt kandında yapıldı. Japonya?nın prestijli gazetelerinden Asahi Shinbun, Japonya meclisinin siber saldırya uğradığını aktardı. Haberde Çin merkezli 'Truva Atı? adlı virüs üzerinden saldırı yapıldığı ifade edilirken, saldırının Çin kaynaklı bir sunucu üzerinden üçüncü bir ülke tarafından yapıldığı iddia edildi.

Japonya Alt Meclis üyesi ve Hükümet Sözcüsü Osami Fujimura basına konuyla ilgili açıklama yaptı. Saldırının aslında geçen Temmuz ayı sonu ile Ağustos ayı başlarına kadar sürdüğünü ifade eden Fujimura, uzun süre farkına varmadıklarını sözlerine ekledi.

İsmini açıklamak istemeyen bir vekil ise konuya ilişkin farklı bilgiler verdi. Vekil, aslında birçok kişinin meclisten alınan elektronik posta adresine virüslü mail geldiğini fark ettiğni, buna rağmen durumu rapor etmediğini ifade etti.

Alınan bilgiye göre alt meclis üyesi vekillerin kişisel bilgileri ve şifreleri çalındı. Şu an birçok vekilin güvenlik numaralarını ve şifrelerini değiştirdiği kaydedildi.

Öte yandan Japonya hafta başında aynı konu ile tekrar gündeme gelmişti. Japonya?nın savunma sanayi devi olan Mitsubishi ağır sanayi siber saldıra uğramıştı. Alınan bilgiye Japonya?nın yeni sipariş ettiği savaş uçakları başta olmak üzere birçok askeri bilgiye erişildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.