CHP'li vekil, sözde Kürdistan'ı örnek gösterdi

CHP'li vekil, sözde Kürdistan'ı örnek gösterdi
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Selina Doğan, azınlık hakları konusunda Türkiye’ye Kürdistan Bölgesi’ni örnek gösterdi.Rûdaw’a...

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Selina Doğan, azınlık hakları konusunda Türkiye’ye Kürdistan Bölgesi’ni örnek gösterdi.

Rûdaw’a konuşan Ermeni asıllı CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Kürdistan Bölgesi’ndeki azınlık hakları konusunda, “Müslüman bir ülkede Hıristiyan ve Ermeniler’in haklarına bu denli önem verilmesi Türkiye için de önemli bir örnektir” dedi.

Doğan, Birleşmiş Milletler raporuna göre Ermenice’nin kaybolmaya yüz tutmuş diller arasına girdiğini söyleyerek, “Ermenice’nin Kürdistan Bölgesi’nde öğretilmesi hem bizim için hem de orada yaşayan Ermeniler için kendi kimliklerini yaşamaları anlamında büyük bir öneme sahiptir” diye konuştu.

CHP milletvekili, “Bu durum Lübnan ve İran’da da var. Ne yazık ki o ülkelerde de Ermenice resmi dil değil. Ancak öğrenmek için de hiçbir engel yok” diye belirtti. Çocuklarıyla Ermenice konuşmak için bile çoğu zaman sözlük kullandığını söyleyen Doğan, “Baskın kültür ve dilden dolayı benim dilim kaybolmaya yüz tutmuş durumda. Bu nedenle Kürdistan Bölgesi’nde öğretilmesi oldukça önemli. Umut ediyorum ki bu durum bizler içinde emsal olur”ifadelerinde bulundu.

Doğan, Türkiye’de Ermenice’nin öğrenilmesinin önündeki engeller hakkında sorumluluk alacak kuruluşların az olduğunu belirterek, “Ermenice’nin okullarda öğretilmesi konusunda büyük eksiklikler var. Öğretmenler dahi eğitimsiz. Buna rağmen öğretmenlik yapıyorlar” dedi.

 

Yeni Akit

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.