CHP'in çatısı MHP'ye kaydı

CHP'in çatısı MHP'ye kaydı
 CHP ve MHP başta olmak üzere 9 partinin çatı adayı olarak Cumhurbaşkanı seçimine giren Ekmeleddin İhsanoğlu MHP listesinden İstanbul adayı oldu....


 

CHP ve MHP başta olmak üzere 9 partinin çatı adayı olarak Cumhurbaşkanı seçimine giren Ekmeleddin İhsanoğlu MHP listesinden İstanbul adayı oldu. CHP’de ise listeye giremeyen milletvekilleri kazan kaldırdı. İstifayı seçenler de var.


Nevin Bilgin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün YSK’ya verilen listeleri son kez gözden geçirerek netleştirdi. MHP listelerinde Bahçeli’nin deneyimli kadro olarak gördüğü eski milletvekillerini koruma yanında bürokrat ve teknisyen öncelikli isimlere yer verdi. MHP, en büyük sürprizi ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin keşfettiği çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday yaparak gösterdi. Daha önce, ‘siyasette yokum’ diyen İhsanoğlu MHP’nin İstanbul adayı oldu. MHP’nin teşkilatçı ve ülkü ocaklı kanadının önceki seçimlerdeki ağırlıkta olmadığı görüldü. Bahçeli, mevcut milletvekillerinden adaylık için başvurmayan 6 kişi dışındaki herkesi listeye koymaya özen gösterdi. Ancak milletvekillerinin bir kısmının ise seçilebilecek sıralarda yer aldı.  180 kadın aday adayının 50’den fazlasını listelere taşındı. Ancak seçilebilecek sıradaki kadın sayısının az olduğu görüldü.

İhsanoğlu, Akşener, Durmuş

MHP’de İstanbul ikinci bölge birinci sırada cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu aday gösterilirken, arkasından Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan yer aldı. Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz İstanbul birinci bölgede birinci sıra adayı oldu. İstanbul 3. Bölge birinci sıra adayı Meral Akşener oldu. Bu arada MHP’nin koalisyon hükümetlerinde kavgacı görüntülerle gündeme gelen eski milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu’dan ilk sırada aday gösterildi.  Gaziantep’te ise Bahçeli’nin daha önce kongrede rakibi olan Ümit Özdağ birinci sırada yer aldı. Bahçeli’nin diğer rakibi Aydın Koray ise Trabzon’dan listeye girdi.

MHP Ankara’da sürpriz yok

MHP’de Ankara 1. bölgede Başkanlık Divanı üyeleri Tuğrul Türkeş, 2. sırada Zuhal Topçu, Mustafa Erdem ve CHP Milletvekili Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal 4. sıradan aday gösterildi. Ankara 2. bölgede Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin listenin ilk sırasında yer aldı. MYK üyesi Mustafa Mit, Hamit Ayanoğlu, Yaşar Yıldırım da aday gösterilen isimler arasında. Sayıştay Başkanı Mehmet Damar ise seçilme şansı zayıf olan 5. sırada aday gösterildi. İzmir’de ise 1. bölgede Grup Başkanvekili Oktay Vural, doktor Aslan Savaşan, Senem Kılıç, 2. bölgede ise genel başkan yardımcısı Kenan Tanrıkulu ile bürokrat kökenli Murat Koç yer aldı. Kocaeli’de ise Saffet Sancaklı ilk, Lütfü Türkkan 2. sırada.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.