CHP'deki kızgınlığın nedeni...

CHP'deki kızgınlığın nedeni...
 Ülke TV'de Ünal Tanık, Hasan Öztürk ve İbrahim Kahveci'nin birlikte sunduğu 'Aslında Ne Oldu' programında Türkiye'nin gündemi masaya yatırıldı....

 

Ülke TV'de Ünal Tanık, Hasan Öztürk ve İbrahim Kahveci'nin birlikte sunduğu 'Aslında Ne Oldu' programında Türkiye'nin gündemi masaya yatırıldı. Mardin'de 4 dilde hoşgeldin pankartı gündeme geldi.

Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ve Yenişafak Yazarı İbrahim Kahveci ülkenin gündemini tartışmaya açtılar.

Programda son bir haftada başörtüsüne ilişkin siyasi partilerden yapılan açıklamalar gündeme geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne ilişkin çıkışları ve son bir haftada sözlerdeki sertleşmeye dikkat çekildi.

Programda Ünal Tanık, CHP'nin asli görevini yerine getirdiğini Yargıtay Başsavcısı  Abdurrahman Yalçınkaya'nın uyarısının CHP dışındaki partilere yönelik olduğunu vurguladı.

Hasan Öztürk ise  Yalçınkaya'nın uyarısının normalde tüm partileri kapsadığını AK Parti ve MHP'nin savcıya karşı çıkarken CHP'nin savunma pozisyonuna düşmesinin CHP'de değişim iddialarını boşa çıkardığını dile getirdi.

 Öztürk, CHP'nin referandum için meydanlara çıktığında başörtüsü için 'ben çözerim' sözünü unuttuğunu bugün ise geri çekildiğini ve tam bir çıkmaza girdiğini dile getirdi. Öztürk, CHP'nin Çankaya'daki resepsiyona gitmeme tavrının da yine başörtüsüne yönelik olduğunu ve bunun için şart getirdiğine dikkat çekti.

Ünal Tanık,  başörtüsü sorununun çözümü konusunda var olan sürecin AK Parti için sıkıntı doğuracağını kimsenin bugünkü durumdan dolayı CHP'yi sorumlu tutmayacağını dile getirirken sorunun genel seçimler sonrasına kalıyor olmasının sıkıntı doğuracağını dile getirdi.

İbrahim Kahveci ise , Kılıçdaroğlu'nun referandum sürecinde söyledikleri ile birlikte tavrı ile sempati oluşturduğunu, sakin bir tavır sergilediğini dile getirerek "Ancak sözleri çelişkiler ortaya çıkmıştı. Malatya'da referandumun kaysıya ne faydası olacak demişti, bugün ise referandum sonrası kapasite kullanımında en az yüzde 2'lik artış gözlendi. Bu da CHP'nin olayı göremediğinin en büyük göstergesidir. Referandum ülkede ekonomik piyasalara güven olarak yansıdığını ortaya koydu. CHP'nin meydanlarda konuşmasının tabanının olmadığı ortaya çıktı. Bana göre iki iktidar var. Devlet iktidarı millet iktidarı, bugün CHP'nin tavrındaki sertleşmenin nedeninde millet iktidarının öne çıkması devlet iktidarı savunucularını zor duruma bıraktı.

Hasan Öztürk, Mardin'de Cumhurbaşkanı Gül'ün Artuklü Üniversitesi'nin açılışında 4 dilde yazılmış hoşgeldin pankartı ile karşılandığını Gül'ün çok büyük teveccüh gördüğünü belirtirken "Benim aklıma bir önceki Cumhurbaşkanı Sezer'in ziyaret etmesi halinde ne olurdu sorusu aklıma geldi."

Hasan Öztürk,  gazeteci Ruşen Çakır'ın  'bugünün Müslüm Gündüz'ü  Cübbeli Ahmet Hoca'mı şeklindeki yazılarından sonra ekrana 'Müslüm Gündüz'ü çıkarması dikkat çekicidir. Ancak 'bana göre Müslüman bir delikten ancak bir kez ısırılır'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.