CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:
 - "Başka bir dış politika mümkün. Başka bir siyasi dil mümkün. Başka bir ekonomik model mümkün. Ancak hiçbirisi, bu sorunları ortaya çıkaran...

 

- "Başka bir dış politika mümkün. Başka bir siyasi dil mümkün. Başka bir ekonomik model mümkün. Ancak hiçbirisi, bu sorunları ortaya çıkaran ve besleyen AK Parti ile mümkün değil"

 

ADANA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Başka bir dış politika mümkün. Başka bir siyasi dil mümkün. Başka bir ekonomik model mümkün. Ancak hiçbirisi, bu sorunları ortaya çıkaran ve besleyen AK Parti ile mümkün değil" dedi.

Böke, CHP Adana İl Teşkilatı tarafından il binasında düzenlenen etkinlikte partililerle bir araya geldi.

Buluşma öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Böke, Adana'da işsizliğin en yüksek seviyelerde bulunduğunu belirterek bu nedenle Türkiye'nin sorunlarını çözmek isteyen partisi için kentin çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bölgesinde kötü bir dış politika yürüttüğünü iddia eden Böke, şöyle konuştu:

"Kötü dış politikanın en somut örneklerini yaşıyoruz. Başka bir dış politika mümkün. Başka bir siyasi dil mümkün. Başka bir ekonomik model mümkün. Ancak hiçbirisi bu sorunları ortaya çıkaran ve besleyen AK Parti ile mümkün değil. CHP olarak kentte gördüğümüz heyecanı büyütmeyi, çözümünü bildiğimiz sorunlara çözüm bulmayı, daha yaşanabilir bir Türkiye inşa etmek için ortak akıl yürütmeyi konuşmak için buradayız. Türkiye'nin mevcut potansiyelini yakalaması ve bütün kesimleri kucaklamak için buradayız."

Böke, bir gazetecinin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği karara yönelik açıklamalarını hatırlatması üzerine, "Türkiye bir hukuk devletiyse hukuk kurumlarının verdiği kararı ne Cumhurbaşkanı ne de bir bakanın sorgulamaya, tehditkar bir dille değiştirmeye çalışmaya hakkı da yetkisi de yoktur. Ülkemizi bu demokrasi ayıbından kurtarmak CHP ve CHP tarafından başlatılacak toplumsal hareketin sorumluluğudur" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın açıklamaları sonrası bazı partililerin ihracı için dilekçe verdiği iddialarının sorulması üzerine Böke, CHP'nin içinde Baykal'ın açıklamasıyla ilgili bir konu ve gündemin olmadığını vurguladı.

Böke, CHP'nin Türkiye için demokrasi hayalini, kendi içinde de her an yaşatan bir parti olduğunu vurgulayarak, "Demokrasinin en temel gerekliliği, her üyenin düşüncesini demokratik platformda ortaya koyabilmesi ve ortak akıl çerçevesinde paylaşabilmesi. Bu konu, bizim dışımızda herkesi meşgul eden bir konu olduğu için bir açıklama yapmıyoruz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.