CHP Anayasa Mahkemesi'ne gidecek

CHP Anayasa Mahkemesi'ne gidecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu internet yasasının onaylanması durumunda harekete geçeceklerini söyledi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk...


CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu internet yasasının onaylanması durumunda harekete geçeceklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, İnternet yasasının demokrasi ve insan kaynakları özgürlüğünde yeri olmadığını belirterek, "İnternet yasasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imzaladığı takdirde CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürecektir"dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğolu, beraberindeki Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ve İstanbul Milletvekili Osman Korutürk ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Loğoğlu, "Sayın Başbakan ısrarla bu internet yasasısın yasaklayıcı bir düzen değil, daha özgür hale getiren yasa olduğunu iddia ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan bir beklendi var. İnşallah haksız çıkartmaz. Önüne her gelen yasayı geri gönderir mi diye beklenti var, ancak onayladığını görüyoruz. Bu yasayı da imzaladığı takdirde Anayasa Mahkemesine götüreceğiz" dedi.

AVRUPA'YA ŞİKAYET EDECEKLER

Anayasa Mahkemesi'nden sonra BM Genel Sekreteri ve Avrupa Konyesi Genel Sekreteri olmak üzere yurtdışındaki kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerine gönderdiğini söyledi.

Kaynak:Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.