Ceyhanlı hayırsever: Çocuklar okusun, terörist olmasın yeter

Ceyhanlı hayırsever: Çocuklar okusun, terörist olmasın yeter
Adana'nın Ceyhan ilçesinde okul yapılması için 6 bin metrekarelik arsasını bağışlayan 81 yaşındaki Şadiye Caf, "Çocuklar okusun, terörist olmasın...


Adana'nın Ceyhan ilçesinde okul yapılması için 6 bin metrekarelik arsasını bağışlayan 81 yaşındaki Şadiye Caf, "Çocuklar okusun, terörist olmasın yeter." dedi.

Ceyhan ilçesinde çiftçilik yapan hayırsever Şadiye Caf ve oğlu Kemal Caf, Şahin Özbilen Mahallesi?nde bulunan 6 bin metrekarelik arsalarını okul yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı.

Tapu teslimi ve protokol imzası Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı ve hayırsever ailenin katılımıyla törenle atıldı.

Törende konuşan Kaymakam Karakuş, eğitimde ileri bir seviyeye gelen Ceyhan?a hayırseverlerin yardımıyla da birçok okul yaptırdıklarını belirtti.

Eğitimle ilgili ilçedeki eksiklikleri gidermek için çalıştıklarını belirten Karakuş, ?Bir toplum paylaşımcı anlayışı benimserse olaylar kısa zamanda çözümlenir. Burada güzel bir tablo var. Sadece Ceyhan?a değil tüm Türkiye?ye örnek olmaktadır. Hayırseverlerin bu güzel katkılarıyla ilçemiz ?örnek alan değil örnek olan bir kent? olma yolunda hızla ilerliyor.? ifadelerini kullandı

Kimi hayırsever insanların cami, çeşme, yol, yurt yaptırdıklarına değinen Karakuş, ?Yani herkes kendi gücüne imkânlarına göre bir şeyler yaptırıyor. Şadiye ablamız da bu konuda çocuklarıyla birlikte okul yapılması için bize 6 bin metrekare arsa bağışlamışlardır. Bunun diğer insanlara örnek olmasını temenni ediyorum.? şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı da 24 derslikli okulun isminin 'Mustafa-Şadiye Caf Ortaokulu' olacağını söyledi.

Arsayı bağışlayan Şadiye Caf, 81 yaşında olduğunu, kendisinin okumadığını, bu amaçla çocuklara sahip çıkmak için bu desteği verdiğini söyledi. Caf, ?Çocuklarımız cahil kalmasınlar, okusunlar, vatana, millete, ailelerine hayırlı birer evlat olsunlar. Terörist olmasınlar yeter.? diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.