Çetin’den HDP’ye saldırılara kınama

Çetin’den HDP’ye saldırılara kınama
 “Demokraside silah, kan olmaz”HDP’nin Mersin ve Adana il binalarına yapılan saldırıya Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı...

 

“Demokraside silah, kan olmaz”

HDP’nin Mersin ve Adana il binalarına yapılan saldırıya Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’den sert tepki geldi. “Birileri provokasyon yapmaya mı çalışıyor?” diye soran Çetin, “Demokraside silah olmaz, kan olmaz; fikir olur ve projeler yarışır” diye konuştu.

 

7 Haziran Seçimi Gölgelenemez

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin ve Adana il binalarına yapılan bombalı saldırıları sert bir dille kınayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Birileri 7 Haziran seçimlerini gölgelemek, belki de seçimleri iptal ettirmek istiyor ama bunu başarmaları imkânsız; çünkü bu halk asla oyuna gelmez, getirilemez” dedi. HDP yöneticilerine geçmiş olsun dileğini ileten Çetin, “Bu saldırılar ilk değil. Planlı, maksatlı ve provokatif amaçlı olduğu izlenimi veren bu saldırılara karşı kim, hangi görüş ve inançta olursa olsun demokrasi adına, insanlık adına karşı çıkmalıdır” diye konuştu.

 

“Sağduyuyla Hareket Etmeliyiz”

Seçim sathı mailine girilirken “Düzeyli bir yarış olması” dileğinde bulunduğunu hatırlatan DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bazı vatandaşların ağır yaralandığı HDP’ye yönelik saldırılar karşısında her kesime “sağduyulu hareket etme” çağrısında bulundu. Çetin şöyle dedi: Kim ya da kimler olduğunu henüz bilmediğimiz saldırganlar neyi hedefliyor olurlarsa olsunlar amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Siyasi partiler demokratik siyasal yaşamımızın vazgeçilmez unsurlarıdır ve asla bir demokraside silaha yer yoktur, kan olmaz; fikir olur, projeler yarışır ve halk kimi isterse o başa gelir.

 

adanapost.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.