Cep tarifesine paket ayarı

Cep tarifesine paket ayarı
Telekomünikasyon sektöründeki tarife karmaşası bitiyor.BTK, 4 büyük firmanın tarife ve paketlerini karşılaştıracak bir sistem kurulmasına karar verdi....



Telekomünikasyon sektöründeki tarife karmaşası bitiyor.

BTK, 4 büyük firmanın tarife ve paketlerini karşılaştıracak bir sistem kurulmasına karar verdi. Firmaların internet sitelerine girecek olan tüketici, piyasadaki tüm tarife ve paketleri görüp karşılaştırma yapabilecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), telefon tarifelerinde abonelerin kafasını karıştıran uygulamaların sona ermesi yönünde adım attı. Kurul, Avea, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone'un internet sitelerinin, tarifeleri karşılaştıracak bir sisteme uyumlu hale getirilmesini kararlaştırdı. Ancak Tüketiciler Birliği, sistemin sağlıklı yürüyeceği konusunda şüpheli.

ŞEFFAFLIK GELİYOR

İşletmecilerin tüketiciye yönelik çok sayıda farklı tarife seçenekleri sunduğu hatırlatılan kararda, bu durumun tüketiciler ve mevcut aboneler açısından benzer tarifeler arasında karşılaştırma ve seçim yapmayı zorlaştırdığı kaydedildi. Abonelerin tarife ve paket seçiminde fiyat karşılaştırması desteği sağlayacak bir sisteme ihtiyaç duyulduğu belirtilen kararda, bu sistemin ''tarife şeffaflığı'' kapsamında işletmecilerce oluşturulması gerektiği ifade edildi.

İNTERNET SİTELERİNDE DEĞİŞİKLİK


Kararda, tarifelerini BTK'ya bildirmekle yükümlü bulunan Avea İletişim Hizmetleri AŞ, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ, Türk Telekomünikasyon AŞ ve Vodafone Telekomünikasyon AŞ'nin internet sitelerinde, kurumun belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde tarifelerin karşılaştırılmasına imkân sağlayacak gerekli çalışmayı yapmaları istendi.

'Her yöne baskıyla çıkmıştı"

Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu, telekomünikasyon firmalarının herbirinin çok sayıda tarifesi bulunduğunu ve bu tarifelerin de kafa karışıklığına neden olduğunu söyledi. Tüketicilerin firmalar arasında tarife kıyaslaması yapılamaması nedeniyle kendilerine şikâyette bulunduğunu belirten Kalyoncu, "Bu konuda Turkcell ve Avea ile görüşmüştük ve BTK'nın da baskısıyla tarife paketlerini 'her yöne' şeklinde düzenlediler. Böylece en azından biraz daha sadeleşmiş oldu ve tüketici şikayetleri azaldı" dedi. İstanbul (BUGÜN)

Bir açık bulurlar

Firmaların internet sitelerinde fiyat kıyaslaması yapılması zorunlu hale gelirse şikâyetlerin tamamen biteceğini kaydeden Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu, uygulamanın çok sağlıklı bir şekilde yürümeyeceğini ileri sürdü. Kalyoncu, "Hiçbir firma kendi internet sitesinden rakibinin fiyatını verip 'ben daha pahalıyım' demez. Bu nedenle mutlaka uygulamada bir açık bulup bu açığı değerlendireceklerdir" diye konuştu.

BUGÜN GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.