Cemil Çiçek'ten Çanakkale mesajı

Cemil Çiçek'ten Çanakkale mesajı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.Çiçek mesajında,...



Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çiçek mesajında, Anadolu'nun, tarihin akışına yön veren savaşlara sahne olan bir coğrafya olduğuna dikkat çekti. 1000 yıldır Türk Milleti'nin yurdu olan bu coğrafyada, büyük sevinçler ve hüzünlerin bir arada yaşandığına dikkat çeken Çiçek, "Çanakkale de milletimizin hüzün ve sevinci bir arada yaşadığı savaşlardan biridir. Zîra Çanakkale, küçük bir toprak parçasını savunma savaşı değildir. 97 yıl önce orada, milletimiz tarih sayfalarına gömülmemek için bir neslini toprağa vermek zorunda kalmıştır. İstiklâl Marşı şairimiz merhum Mehmet Akif'in, "Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?" diye sorduğu o büyük savaş, doğudan batıya, güneyden kuzeye bütün milletimizi seferber etmiştir." dedi.

Gidipte gelmeyeceğini bildiği halde, Balıkesir'den, Bursa'dan, Manisa'dan, Kütahya'dan, Eskişehir'den, Ankara'dan, Kastamonu'dan, Yozgat'tan, Diyarbakır'dan, Erzurum'dan, Trabzon'dan, Samsun'dan ve memleketin dört bir yanından insanların düşmana karşı göğsünü siper ettiğini vurgulayan TBMM Başkanı Çiçek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Eğer Türk Milleti, 1915'te Çanakkale'de düşmanın güllelerine göğüs germeseydi, belki bugün Türkiye diye bir devlet olmayacaktı. Anadolu'nun bütün savunma hattı çökecek ve düşman bir fâtih edasıyla bu topraklara yerleşecekti. Çanakkale'de düşmanın bütün planları boğaza gömülmüş, Türk milleti vatanını ve istiklâlini korumuştur. Çanakkale zaferiyle Türk Milleti, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dâhi komutanı tarih sahnesine çıkartmıştır. O komutan ki, bir milletin talihini değiştirecek hamlelerle bugünkü modern Türkiye'nin temellerini atmıştır. Bugün vesilesiyle, 1071'den bu yana milletimizin bağımsızlığı, huzuru, güvenliği ve bekâsı için başta Anadolu olmak üzere, dünyanın dört bir yanında canını fedâ eden bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.