Cemil Çiçek: Daha evvelden bunları yapıyorduk

Cemil Çiçek: Daha evvelden bunları yapıyorduk
Rus Bilim ve Kültür Merkezi'nin açılışına katılan TBMM Başkanı Çiçek, programın bitişinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.TBMM...


Rus Bilim ve Kültür Merkezi'nin açılışına katılan TBMM Başkanı Çiçek, programın bitişinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM?de böcek aramasına ilişkin, ?Daha evvelden emniyetten aldığımız araçla bunları yapıyorduk. Yeni bir araç aldılar onun denemesi olarak benim orada yapmışlar. Benim bir talebim ve endişem de yok. Bir şey de bulunmamış? dedi.

Rus Bilim ve Kültür Merkezi'nin açılışına katılan TBMM Başkanı Çiçek, programın bitişinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ?Meclis?te böcek araması yapıldığına ilişkin basına yansıyan haberler var. Siz böyle bir ihtiyaç hissettiniz mi ?? sorusuna TBMM Başkanı Çiçek, şunları söyledi:

?Benim böyle bir endişem yok. Kanunsuzluk her yerde yapılıyor. Bununda ceza kanunlarımız da yer ve soruşturacak makamlar var. Ancak zaman zaman milletvekillerimizin basına çıkan açıklamaları var. Münferitte olsa talepleri var. Biz bunları daha evvelden emniyetten aldığımız araçla bunları yapıyorduk. Yeni bir araç aldılar onun denemesi olarak benim orada yapmışlar. Benim bir talebim ve endişem de yok. Bir şey de bulunmamış. Geçtiğimiz hafta sonu yapılmış ben burada yoktum bildiğiniz gibi konu bundan ibaret. Çok fazla abartılacak, haber konusu olacak bir yanı var mı? Bilemiyorum.?

Bir başka gazetecinin ?Rus yetkiler ile görüşmeleriniz oldu. Son yaşananlara ilişkin size aktardıkları bilgiler var mı?? sorusuna Çiçek, şöyle cevap verdi:


?Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki ilişkiler ile ilgili düşüncemi aynı zamanda devletimizin de bu ilişkilere bakış tarzını ifade etmeye çalıştım. İki ülke her vesile ile bir araya gelmesinde sayısız fayda var. Çünkü bölgenin iki önemli iki kilit ülkesidir. Ne kadar dayanışma içerisinde olursak, istişarelerde bulunursak bölgemizdeki birçok yaralayıcı, sıkıntılı konulara çözüm bulmada bir manada kolaylaşmış olur. Buna yenileri eklendi. Ukrayna?daki durum henüz her şey netleşmiş değil. Maalesef Ukrayna bizim dostumuz olan, komşumuz olan ve çok yönlü ilişkilerimizin bulunduğu bir ülkedir. Bunlara ilaveten Kırım Özerk bölgesinde de soydaşımız olan Katar soydaşımız yaşamaktadır. Dolayısıyla bu gelişmeleri hem komşu ilişkileri bakımından hem de soydaşımız Kırım Tatarları bakımından yakinen takip ediyoruz. Konuya baktığımız da Türkiye, Ukrayna?nın egemenliğinden yanadır, toprak bütünlüğünden yanadır, halkın birliğinden yanadır ve mevcut sıkıntıların, sorunların demokratik ilkeler çerçevesinde barışçıl yollarla uzlaşı temelinde çözümlenmesinden yanadır. Bu yöndeki çabalara katkı verir. Bu yöndeki çabaların içerisinde bulunur. Elbette Kırım Tatarı olan soydaşlarımızın da hak ve hukukunu menfaatinin kollanması, korunması esastır. Bulunacak çözümün hiç kimseyi dışlamadan halkın tümümü kapsayacak bir çözüm olması bizim temennimiz, arzumuzdur. Bu yöndeki çabalara da destek vermeye çalışırız.?

ÖMER ÇETİN-İHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.